“Parlament penal, marș la tribunal!” Protest în Capitală împotriva încercărilor PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției: ”Clan mafiot, să vină DIICOT!” (VIDEO, FOTO)

“Parlament penal, marș la tribunal!” Protest în Capitală împotriva încercărilor PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției: ”Clan mafiot, să vină DIICOT!” (VIDEO, FOTO)
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

UPDATE: În jurul orei 23.20, cei de la USR au ieșit din Parlament, moment în care protestatarii au început să-i aplaude. Votul final atât de contestat nu a mai fost dat miercuri în Camera Deputaților, după 13 ore de așa-zise dezbateri, și asta doar datorită deputaților USR. (Detalii AICI)

De la minutul 12.25:

Aleșii USR, aplaudați la ieșirea din Parlament

UPDATE: În jurul orei 21.45 au mai rămas doar câteva sute de protestatari. Oamenii strigă "Liviu Dragnea să ajungi/ îmbrăcat în multe dungi!" sau "Anticipate, Anticipate!".

Peste 2.000 de oameni protestează în fața Palatului Parlamentului împotriva modificărilor pe care PSD și ALDE vor să le aducă Legilor Justiției. Asta în timp ce în Camera Deputaților coaliția a forțat dezbaterea a două proiecte extrem de controversate, în ciuda apelurilor repetate făcute de partidele de Opoziție ca discuțiile să fie amânate.

Protest în Capitală împotriva încercărilor PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Vreme de câteva minute protestatarii chiar au blocat circulația pe artera dintre Parcul Izvor și Palatul Parlamentului. La îndemnul jandarmilor, însă, aceștia au revenit pe trotuar, precizează Hotnews.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Manifestanții strigă ”PSD, ciuma roșie!”, "Elicoptere pentru hahalere!", “Iordache, Iordache, ești un lache!”, ”Clan mafiot, să vină DIICOT!” și “Elicopterul, elicopterul!”, "Vrem medicamente, nu legi infecte!" sau “Parlament penal, marș la tribunal!”

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Miercuri, în Camera Deputaților, majoritatea PSD-ALDE a impus discutarea statutului magistraților și modificarea legii ANI, în sensul în care unele interdicţii aplicate parlamentarilor, pe baza Rapoartelor ANI, să înceteze de drept. Asta în ciuda solicitărilor repetate ale opoziţiei de amânare.

USR a acuzat că procedura este neconstituțională, căci dezbaterile privind aceste legi nu au avut loc în Comisiile Juridice ale celor două Camere, ci într-o comisie specială condusă de Florin Iordache, că nu a fost respectată procedura parlamentară, deoarece amendamentele propuse nu au fost analizate în parte, ci au fost trecute pe repde înainte, și că majoritatea PSD-ALDE a încercat să cenzureze opiniile Opoziției. În acest context, parlamentarii Opoziției, mai ales cei de la USR, au încercat mai multe strategii pentru a opri votarea acestor legi.

Dezbaterile din Camera Deputaților s-au transformat într-un scandal în toată regula. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`