Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de la incendiul din Constanța

Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de la incendiul din Constanța
Foto: ctnews.ro

Parchetul Militar București a deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu în cazul intervenției de marți, de la Constanța. Ancheta face referire la modul în care s-a acționat la incendiul în urma căruia o femeie a murit după ce a căzut de la balcon încercând să se salveze, informează B1 TV.

Dosar penal in rem, pentru neglijență în serviciu, în urma intervenției de la Constanța

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu. Astfel vor fi verificate toate disfuncționalitățile apărute din momentul apelului la 112 și până la ajungerea tuturor forțelor și utilajelor de intervenție la locul incendiului, întrucât există suspiciuni asupra raportării timpilor de intervenție în misiune.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că autospeciala a ajunsdupă două minute. Pompierii au comunicat faptul că autoscara, singura disponibilă, a ajuns la faţa locului la 12 minute de la momentul primirii apelului de urgenţă. O înregistrare dată publicitării marți seară arată, însă, căpompierilor le-a luat 27 de minutesă parcurgă cei opt kilometri de la subunitate la locul incendiului.

Șeful ISU Dobrogea, întrebat dacă e posibil ca pompierii să fi mințit: ”Cred că da”

Șeful ISU Dobrogea, Mihail Amarandei, a admis, într-o intervenție, pe B1 TV, că informațiile apărute în spațiul public sunt contradictorii și chiar că este posibil ca pompierii să fi mințit cu privire la timpul exact în care au ajuns la fața locului.

”Acest lucru l-am sesizat și noi în urma imaginilor care au fost publicate în spațiul online. Din păcate, s-a strecutat o eroare, în sensul că datele au fost luate de la subunitatea de unde s-a cerut sprijin pentru intervenție. Noi am derulat o anchetă, o cercetare internă și suntem în plină desfășurare pentru a stabilit cum s-a putut întâmplat acest lucru, pentru că nu suntem de acord cu aceste aspecte în ce privește desfășurarea intervenției”, a spus șeful ISU Dobrogea într-o intervenție în cadrul emisiuniii „Bună, România”, referindu-se la datele contradictorii privind intervenția.

Între timp, o mărturie a venit și din partea soțului femeii care a murit.

”Când a căzut, ei stăteau jos. Erau lângă mine. Și ea era sus, acolo. Nicio saltea, cum se face afară, să cadă de la etaj. Priveau cum stă acolo și țipă… și fumul ieșea din spatele ei îngrozitor și și-a dat drumul”, a povestit soțul victimei.

Totodată, bărbatul spune că, pe lângă faptul că au ajuns târziu la locul intervenției, pompierii au întârziat și momentul în care au dat drumul apei.

”Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba”, a mai spus bărbatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI