”PANDEMIA DE CORONAVIRUS ÎN STATELE UNITE”, un documentar de excepție despre principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar și la nivelul sistemului de sănătate, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

”PANDEMIA DE CORONAVIRUS ÎN STATELE UNITE”, un documentar de excepție despre principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar și la nivelul sistemului de sănătate, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

B1 TV difuzează în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, documentarul „Pandemia de coronavirus în Statele Unite”.

Filmul a avut premiera în Statele Unite ale Americii, pe postul PBS, în data de 21 aprilie.

Acest documentar prezintă modul în care SUA areacționat în fața amenințării coronavirusului și descrie principalele probleme cu care s-au confruntat americanii la nivel politic, economic, social, dar și la nivelul sistemului de sănătate.

Un element esențial în această criză a fost conflictul dintre guvernatorii mai multor state, guvernul federal și administrația Trump. Potrivit datelor, unele state au tras din timp un semnal de alarmă cu privire la o posibilă răspândire în masă și au cerut sprijin. În tot acest timp, administrația de la Casa Albă nu a acordat o mare atenție acestui subiect, cel puțin în primele luni ale anului.

Reporterul special urmărește și povestea ”pacientului unu” din SUA, identificat încă din luna ianuarie, modul în care acesta a ajuns la spital, cum a fost tratat în acele prime zile și cum s-a răspândit virusul în SUA pe parcursul lunilor ce au urmat.

Documentarul prezintă problemele cu care s-a confruntat sistemul medical, lipsa de echipamente de protecție și aparatură, dar și modul în care autoritățile locale, dar și comunitățile s-au mobilizat pentru a face față pandemiei.

Între timp, SUA au devenit țara cea mai afectată din lume de această criză generată de pandemia de coronavirus.

Documentarul „Pandemia de coronavirus în Statele Unite” răspunde unor întrebări esențiale , cum ar fi de ce Statele Unite au reacționat tardiv în fața Covid-19 și de ce administrația Trump a ignorat pericolul epidemiei la început de an.

Filmul prezintă, totodată, ce greșeli politice s-au făcut și ce probleme au existat la nivelul sistemului de sănătate.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în SUA și în lume

Potrivit reprezentanților americani, până la această dată, în SUA sunt peste un milion de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea peste 143.000 s-au vindecat și au fost externate.

Totodată, în secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 19.000 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, iar bilanțul deceselor se apropie de 60.000.

La nivel global, peste 3 milioane de persoane au contactat virusul chinez, iar aproape un milion sunt deja vindecate. Pe tot mapamondul și-au pierdut viața peste 219.000 oameni, iar alți circa 60.000 sunt în continuare în stare critică.

Care sunt simptomele coronavirusului ‘COVID-19’ şi cum poate fi el prevenit. Recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) și ale Ministerului Sănătății

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cele mai întâlnite simptome ale infectării cu virusul sunt febră, senzaţia de oboseală şi tusea seacă. În unele cazuri, însă, pot fi întâlnite dureri, înfundare nasului, curgerea nasului, senzaţia de gât uscat şi diaree. Iniţial, aceste simptome se pot manifesta uşor într-o primă fază, şi se pot manifesta pe rând. În unele cazuri nu se manifestă niciun simptom, iar persoanele infectate nu se simt rău.

Cu privie la gestionarea sănătății mintale pe timpul pandemiei COVID-19, OMS face mai multe recomandări. Printre acestea se recomandă respectul acordat pacienților diagnosticat cu COVID-19,informarea doar din surse oficiale, abordarea experiențelor pozitive ale persoanelor vindecate de COVID-19, discuțiile permanente cu familia, relaxarea și activitățile fizice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:42 - Un român beat a înjunghiat un adolescent în metroul din Roma. Bărbatul a fost arestat, deși l-a amenințat pe băiat să nu sune la poliție
12:38 - Scene șocante în Satu Mare. După ce maşina i-a fost incendiată în faţa casei, proprietarul a primit ameninţări cu moartea
12:36 - Inundații istorice în Arabia Saudită. Străzile orașului pelerinilor, Mecca, s-au transformat în râuri iar mașinile au fost luate de ape
12:11 - Povestea lui Marinel, câinele returnat la centrul de adopții după 5 ani chiar de către stăpânii săi i-a emoționat pe români: ”Tristețea din ochii lui e nemărginită, așa îi frângi inima”
12:03 - Nicușor Dan: „Sunt mulți oameni care nu înțeleg de ce s-au anulat alegerile” / „Principala urgență pentru instituții este să lămurească ce s-a întâmplat” (VIDEO)
11:48 - O turistă de 22 de ani a fost ucisă de un elefant în Thailanda în timp ce-l îmbăia într-un sanctuar pentru animale
11:35 - Nicușor Dan: „Mulți dintre români consideră că un vot pentru Călin Georgescu este un vot de blam pentru toată clasa politică” (VIDEO)
11:16 - Rusia revendică capturarea orașului ucrainean Kurakhove aflat în prima linie din regiunea Donețk
10:54 - Sociologul Gelu Duminică sare în apărarea lui David Popovici după atacul lui CTP: „Lătratul câinelui nu oprește norii”
10:48 - Zeci de soldați ucraineni au dezertat în timp ce se antrenau în Franța. Majoritatea soldaților au fost înrolați fără experiență de luptă