Pacienţii răniţi în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, duşi la Spitalul mobil de la Lețcani

Pacienţii răniţi în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, duşi la Spitalul mobil de la Lețcani

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

Pacienții de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț sunt transferați în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași. Opt persoane sunt transferate cu autospeciale ISU din mai multe județe.

Sunt pacienți COVID care vor fi preluați în zona Lețcani unde mai deschidem un salon de șase paturi. După ce am socotit cu cei care organizează, vom putea să absorbim toți pacienții cu probleme de la Neamț. Sunt șase locuri și alte două s-au eliberat. Trebuie să rezolvăm problema cu personalul medical”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Nelu Tătaru a confirmat decesul a 10 oameni

Zece persoane au decedat. Medicul de gardă are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ Irina Popa. Informaţia a fost confirmată şi de Nelu Tătaru: „Opt persoane din salonul în care s-a produs incendiul şi două din cel alăturat au decedat. Medicul are arsuri de gradul lV pe membre”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`