Pacienți, evacuați de la Spitalul Foișor. Medicul Bogdan Oprița: Patru persoane vor fi transferate la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Pacienți, evacuați de la Spitalul Foișor. Medicul Bogdan Oprița: Patru persoane vor fi transferate la Spitalul de Urgenţă Floreasca
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Patru dintre pacienții evacuați vineri seară de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București vor fi transferați la Spitalul de Urgență Floreasca, a anunțat medicul Bogdan Oprița. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca spune că, din informațiile sale, în total, 10 pacienți vor fi trasnferați la alte unități medicale din Capitală.

Patru dintre pacienții evacuați de la Spitalul Foișor, transferați la Spitalul Floreasca

”Ştiu de la managerul spitalului că a fost întrebat în jurul orei 15.30-16 de către Centrul Operativ al Ministerului Sănătăţii. Spitalul nostru pregătise opt locuri, dar la noi nu vor veni decât patru pacienţi, pentru că am înţeles că este vorba despre 10 pacienţi care vor fi transferaţi în spitalele din Capitală. Nu am informaţii despre ce se va întâmpla cu ceilalţi pacienţi, unde vor fi transferaţi”, a declarat Bogdan oprița pentru News.ro.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că despre această situație se discută de vineri, de la orele prânzului.

”Se discută din timpul zilei, până s-a dus muncă de lămurire şi convingere, discuţii, la decizia de transfer al pacienţilor s-a lucrat cu medicii de la spital”, spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

Zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare.Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Secretarul de stat din Ministerul SănătăţiiAndrei Baciuspune că transferul pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București a început vineri, în jurul orei 15.00. ”Situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi (de terapie intensivă – n.r.)”, a explicat oficialul guvernamental, la Digi 24, cerându-le scuze familiilor pacienților pentru ceea ce s-a întâmplat la unitatea medicală din Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”