Oana Nicolescu (DSP): Nu am luat în discuție carantinarea Bucureștiului / De sărbători, responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de bază

Oana Nicolescu (DSP): Nu am luat în discuție carantinarea Bucureștiului / De sărbători, responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de bază
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Gabriel Petrescu

Oana Nicolescu, șefa DSP București, a declarat marți, după o întâlnire cu reprezentanții HoReCa desfășurată la Prefectura Capitalei, că nu s-a luat în discuție carantinarea Bucureștiului.

Oana Nicolescu, șefa DSP București, despre o eventuală carantinare a Bucureștiului

Potrivit Agerpres, întrebată de jurnaliștidacă ar putea intra Bucureştiul în carantină până la Crăciun, ea a răspuns: „Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus”.

Oficiala a subliniat că responsabilitatea este cuvântul de bază de sărbători.

„Aș mizasă ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie”, a spus Oana Niculescu.

Ea s-a arătat de părere cănu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de infecţie cu COVID-19.

„Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă”, a afirmat Oana Nicolescu, șefa DSP București.

Întrebat de jurnaliști dacă bucureștenii vor putea ieși cu artificii în fața blocului de Revelion, Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a răspuns căîntâlnirile publice sunt interzise şi limitate, iar circulaţia este limitată de la ora 23.00.

Peste 1.100 de cazuri noi de COVID-19, în Capitală

Până astăzi, 15 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 565.758 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate marți de către Grupul de Comunicare Strategică, care a precizat că465.050 de pacienți au fost declarați vindecați.

Dintre cele6.171 cazuri noi de COVID-19 raportate marți de autorități, Municipiul București a înregistrat 1.143, mai mult decât fiecare județ din țară. Cele mai recente date plasează Capitala la o incidență înregistrată la 14 zile de 7,01.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.461.315teste. Dintre acestea, 25.185 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.740 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.445 la cerere.

Pe teritoriul României, 42.590 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.666 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 64.751 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 138 de persoane.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.202. Dintre acestea, 1.255 sunt internate la ATI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`