Nu se pune problema carantinei totale și nici a restricționării circulației pe timp de noapte. Klaus Iohannis: „În România, lucrurile au fost gestionate bine”

Nu se pune problema carantinei totale și nici a restricționării circulației pe timp de noapte. Klaus Iohannis: „În România, lucrurile au fost gestionate bine
Foto: presidency.ro

Nu este cazul de lockdown în România, cel puțin pentru moment, a declarat Klaus Iohannis. Până acum, pandemia a fost gestionată bine, a declarat președintele în cadrul conferinței de presă susținute miercuri, 28 octombrie.

„Vedeți căaflăm de la buletinele de știri căpandemia este în extindere, dar în realitate, lucrurile au fost gestionate bine la noi, până acum.

Statele din despre care vorbiți (n.r. – cele din vestul Europei)au un numărde cazuri mult mai mare, chiar raportat la populație. S-au luat măsuri drastice, dar noi nu ne dorimacest lucru. Spun de fiecare datăcă trebuie săcombatemextinderea acestei epidemii. Cu mască,distanță, igienă, autoritățile cu măsurile care au fost impuse și sistemul de sănătate, cu extindereacapacității la ATI.

De la începutul pandemiei, numărul de paturi de la ATI s-a dublat, de la începutul pandemiei. Nu ne dorim un lockdown. deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantinăsau la un lockdown”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Nu putem introduce restricții fără să vedem ce efecte au”

De asemenea, autoritățile nu au în vedere nici restricționarea circulației pe timp de noapte.

„Nu s-a discutat restricționarea circulației pe timp de noapte. Nu circulația pe timp de noapte crește numărul de cazuri, ci petrecerile pe timp de noapte, care au fost interzise.

Nu putem introduce restricții noi fără să vedem ce efecte au. Aceste restricții nu sunt un joc politic. Experții spun că trebuie să așteptăm 2 săptămâni. Nu vrem să distrugem viața oamenilor, ci să avem anumite restricții pentru a domoli efectele pandemiei”, a mai declarat președintele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”