Noi imagini de la violențele din Piața Unirii din Capitală: Mai mulți indivizi au smuls pietre din trotuar și le-au aruncat către jandarmi (VIDEO)

Noi imagini de la violențele din Piața Unirii din Capitală: Mai mulți indivizi au smuls pietre din trotuar și le-au aruncat către jandarmi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/George Calin

Noi imagini de la violețele de luni seară din Piața Unirii, de la finalul protestului din Capitală. Într-un videoclip publicat pe rețelele sociale se poate vedea cum mai mulți indivizi au smuls pur și simplu pietre din trotuar și le-au aruncat către jandarmi.

Au apărut noi imagini de la episodul violent de la protestul de luni seară din București

Printre cei care i-au atacat pe reprezentanții Jandarmeriei erau mulți tineri, unii dintre ei purtând cagule pe față și cei mai mulți fără măști de protecție.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Protestul față de noile măsuri restrictive care a avut loc luni seară în București a fost unul pașnic. Tensiunile au apărut după miezul nopții, în Piața Unirii, atunci când protestatarii se retrăgeau de la manifestație.

Bilanțul protestului din Capitală

Mai mulți indivizi au început să arunce cu bolovani și sticle în jandarmii care îi însoțeau pe protestatarii pașnici. Stații de autobuz și vitrine ale magazinelor din zonă au fost distruse. În urma violențelor, 12 jandarmi au fost răniți, 188 de persoane au fost duse la Poliție și au fost aplicate peste 200 de sancțiuni.

Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonele în care s-a desfășurat manifestația.

”Au fost 2 proteste, la Piața Victoriei și Universitate. Spre miezul nopții, un grup de manifestanți s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcţie, câţiva colegi au încercat să îi legitimeze şi atunci ei au devenit violenţi. La momentul imobilizării acestor persoane cei aşezaţi pe carosabil au folosit pietre şi au rănit colegii mei şi au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane. Un aspect important este că 12 dintre colegii mei au fost răniţi, trei au mers la UPU Floreasca, nu au necesitat internarea. Asigurăm toţi cetăţenii că toate acţiunile noastre sunt făcute doar în beneficiul şi în siguranţa cetăţeanului”, a declarat, marți dimineață,colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București, într-o conferință de presă.

Prefectul Bucureștiului:Aproape toți locuitori Capitalei respectă aceste restricțiiși înțeleg importanța lor

Tot atunci, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că măsurile restrictive nu vor fi schimbate din cauza protestului.

”Aproape toți locuitori Capitalei respectă aceste restricțiiși înțeleg importanța lor. Nu sunt niște restricții, sunt niște limitări ale confortului pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri pentru că ele sunt menite să ne protejeze pe noi. Acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri nu ne va determina să le schimbăm”, a spus Stoica.

O reacție a venit și din partea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

”Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac,să o facă fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, a spus Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`