Nicușor Dan, despre carantinarea anumitor zone din București: Vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Dacă vom constata că avem focare, o astfel de măsură poate fi luată

Nicușor Dan, despre carantinarea anumitor zone din București: Vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Dacă vom constata că avem focare, o astfel de măsură poate fi luată
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului a vorbit vineri seară,desprecum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din Capitală, dacă un focar de COVID-19 impune acest lucru. Edilul a declarat că în acest moment nu este nevoie de o asemenea măsură radicală, însă, la nevoie, a dezvăluit că se lucrează deja la un sistem care să identifice zonele roșii. În cazul în care se stabilește că este nevoie de carantină la nivelul unei zone restrânse dintr-un cartier, Nicușor Dan a declarat că restricțiile de circulație se vor impune cuajutorul Poliției Locale, Poliției naționale șiJandarmeriei.

“În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a declarat Primarul General al Capitalei, potrivit digi24.ro.

Primarul Capitalei a anunțat că o astfel dedecizie va fi luată imediat ce va fi pus la curent cu datele din teren.

”Pentru o astfel de decizie trebuie să te bazezi pe date. Noi o sa avem astfel de date..Mai sunt câteva zile până când Ministerul Sănătății va permite să localizezi pe hartă, în primul rând să informatizezi tot ceea ce însemna fișa aceea de anchetă epidemiologică, să informatizezi contacții, relația cu medicul de familie, care trebuie să elibereze concediul medical și toate aceste lucruri, dar ce este important: în momentul în care o sa avem acel sistem informatic, o să putem să localizăm pe hartă unde sunt persoanele care sunt infectate la acel moment. Dacă vom constata că pe o stradă sau într-o zonă de câteva străzi, există o densitate foarte mare de cazuri, atunci această măsură este posibilă, dar nu putem să vorbim despre ea decât teoretic până în momentul în care o să avem acea localizare”, a spus edilul.

Nicușor Dan a mai afirmat că nu e un cost social uriaș să de izoleze anumite zone pentru a nu se răspândi infecția.

”Bucureștiul este un oraș foarte dinamic, și e foarte bine că este asa, în care oamenii circulă, muncesc în altă parte, au fel de fel de interacțiuni, și în momentul în care tu constați că, fie o zonă a Bucureștiului, fie o stradă sau un pâlc de case au o incidență foarte mare, nu e un cost social uriaș să izolezi acea zonă pentru ca infecția să nu o răspândești de acolo”, a adăugat el.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, 6.546 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, adică un nou record negativ înregistrat în țara noastră, de la începutul pandemiei de Covid-19. Dintre acestea, în Capitală au fost înregistrate 900, ceea ce înseamnă că este orașul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie