Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei (VIDEO)

Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei (VIDEO)

Premierul interimar, Nicoale Ciucă, a declarat joi, referindu-se la numărul de cazuri zilnice de COVID-19, raportate în București în ultimele zile că ”avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei”.

Nicolae Ciucă spune că în București este ”oproblemă foarte serioasă” în privința numărului infectărilor cu coronavirus

”În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ca atare, în ansamblul măsurilor cre s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul Bucureștiului, să fie luate măsuri în consecință”, a declarat Nicolae Ciucă.

Bucureștiul s-a apropiat, în ultimele zile, de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19

În ultimele zile Bucureștiul s-a apropiat foarte mult de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Astfel, potrivit raportării de luni, 7 decembrie, a Grupului de Comunciare Strategică, în Capitală au fost înregistrate 1.828 de cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore. Marți și miercuri, autoritățile au anunțat câte 1.946 de noi cazuri zilnice de infectare, în timp ce în bilanțul transmis joi, pentru București au fost anunțate 1.762 de noi îmbolnăviri în 24 de ore.

Rata incidenței cazurilor de infectare a ajuns, în Capitală, la 6,76 la mia de locuitori, fiind a treia cea mai ridicată din țară, după județele Constanța (6,99) și Ilfov (6,94).

Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Nicușor Dan: Deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină

În ceea ce privește situația din Capitală, în spațiul public a început să se discute din noul despre posobilitatea ca Bucureștiul să fie carantinat în contextul înmulțirii în ritm îngrijorător a numărului de cazurilor coronavirus.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că instituirea carantinei în București este o decizie luată în calcul doar în ultimă instanţă, iar acum nu se pune problema unei astfel de măsuri.

”Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină”, a spus Nicușor Dan.

La rândul său, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că dacă regulile astfelte în vigoare în acest miment vor fi respectate, se va evita impunerea unor restricții suplimentare în perioada sărbătorilor.

”Atunci când situația o va impune, ca ultimă măsură, va fi avută în vedere și carantinarea, dar nu suntem în acest scenariul la acest moment. (…) Vom intensifica controlalele, voi cere să fim intransigenți în respectarea măsurilor și în aplicarea sancțiunilor atunci când este cazul și vom încerca să identificăm cadrul legal pentru a suspenda temporar activitatea agenților economici care nu respectă aceste măsuri pentru că nu am vrea ca nerespectarea măsurilor de către unii agenți economici să aibă repercusiuni asupra întregii activități economice. Tocmai respectarea cu strictețe a măsurilor aflate în vigoare ar putea să ne ajute să evităm măsuri mai dure în perioada următoare”, a spus Traian Berbeceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)