Netflix şi YouTube, rugate să își limiteze serviciile. UE cere anularea calității HD în videoclipuri

Netflix şi YouTube, rugate să își limiteze serviciile. UE cere anularea calității HD în videoclipuri

UPDATE: Recent, comisarul european Thierry Breton a publicat un tweet pentru a confirma că a vorbit cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings, despre presiunea pe care criza provocată de coronavirus o pune asupra pe infrastructurilor de internet.

„Conversatie importanta la telefon cu Reed Hastings, CEO Netflix.

„Pentru a învinge COVID-19, rămânem acasă. Televiziunea și streaming-ul ajută foarte mult, dar infrastructurile ar putea fi blocate. „Pentru a asigura accesul la internet pentru toți, să trecem la definiția standard atunci când HD nu este necesar.”

Cei doi vor continua să vorbească din nou joi despre problema în discuție, potrivit unui purtător de cuvânt al Netflix care a vorbit cu CNN Business.

În contextul în care oamenii din întreaga lume sunt îndemnați să lucreze de acasă și să mențină interacțiunile sociale la minimum în urma pandemiei provocată de noul coronavirus (COVID-19), în mod inevitabil, a existat un aflux de abonați care profită la maxim de contul lor Netflix.

În acest context Uniunea Europeană (UE) consideră că traficul sporit are potențialul de a provoca o întrerupere masivă.

De fapt, UE solicită acum Netflix și numeroase alte servicii de streaming să limiteze calitatea conținutului la definiția standard pentru a reduce utilizarea lățimii de bandă la nivel global.

Știre inițială:

Cerere fără precent din partea Uniunii Europene.

Platformele de streaming precum Netflix şi YouTube au fost rugate să îşi limiteze serviciile pentru a preveni colapsul infrastructurii de reţea în Europa, deoarece milioane de oameni lucrează de acasă sau urmăresc clipuri, forțați de pandemia de coronavirus.

Deși companiile au susţinut faptul că infrastructura de internet poate face față unei schimbări masive a comportamentului online, Thierry Breton, comisar european responsabil pentru politici digitale, a declarat că platformele de streaming au „o responsabilitate comună de a asigura buna funcţionare a internetului în timpul crizei.”

Așadar, Uniunea Europeană cere celor două companii limitarea serviciilor, mai exact să ofere doar calitate standard la conţinutul video, în loc de HD (high-definition), deoarece utilizatorii trebuie să fie responsabili în ceea ce priveşte consumul lor de date.

Spre exemplu, în Italia, prima ţară care a impus o canratină totală, volumul de videoconferinţe s-a triplat, fapt ce a dus la o creştere de 75% a traficului înregistrat în reţelele rezidenţiale şi cele mobile în weekend, corelat cu presiunea streaming-ului şi a jocurilor online, notează Telecom Italia, citat de ZF.ro.

Prin luarea acestei decizii se ia în calcul astfel buna desfășurare a videoconferinţelor la nivel de masă sau a cursurilor online pentru elevi, reţeaua fiind construită pentru trafic intens doar în anumite momente din zi.

Chiar și Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat, miercuri,că platforma de social media experimentează „creşteri masive” în utilizarea anumitor servicii, inclusiv dublarea apelurilor înregistrate pe WhatsApp şi Messenger.

„Gestionarea situaţiei a fost o provocare. Trebuie să ne asigurăm că ţinem sub control situaţia din punct de vedere al infrastructurii”, a spus acesta.

Deși regulile UE nu permit încetinirea conextiunii pentru servicii de streaming, experții din domeniu susţin că există loc pentru o cooperare cu platformele, întrucât să protejeze sistemul.

„Ne-am concentrat pe eficienţa reţelei pentru mulţi ani şi am pus gratuit serviciul nostru de conexiune deschisă la dispoziţia companiilor de telecomunicaţii. Tehnologia de „streaming adaptabil” a Netflix a ajustat deja rezoluţia video la un nivel optim pentru infrastructură în fiecare piaţă”, a transmis compania Netflix.

Până în prezent, compania YouTube nu a comentat cerințele UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`