Nelu Tătaru: Din cei peste 550 de pacienți internați la Terapie Intensivă, 176 sunt intubați și necesită ventilație / Sunt locuri în spitale

Nelu Tătaru: Din cei peste 550 de pacienți internați la Terapie Intensivă, 176 sunt intubați și necesită ventilație / Sunt locuri în spitale
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre situația celor peste 550 de pacienți bolnavi de COVID-19 aflați la Terapie Intensivă, precizând că 176 dintre ei sunt intubați și necesită respirație invazivă ventilată.

Nelu Tătaru, despre situația bolnavilor de COVID-19 aflați la Terapie Intensivă

„Terapie Intensivă – avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen”, a afirmat ministrul Nelu Tătaru, la Digi 24, citat de Agerpres.

Cu această ocazie, demnitarul a precizat că „locuri în spitale sunt, nu este capacitate maximă. Vorbim de Bucureşti. În toate spitalele sunt locuri. După cum ştiţi, gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revine medicului curant”.

El susține că prezenţa copiilor la şcoală şi ziua votului pentru alegerile locale au fost „cele mai reglementate şi respectate”.

„Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-1-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10-19 ani. (…) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum şi ziua în care copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate în acest moment şi cele mai respectate”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

A doua zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri noi în România

Bilanțul prezentat joi de către Grupul de Comunicare Strategică a consfințit a doua ziconsecutivă cu peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. De la izbucnirea crizei sanitare și până în prezent, România a ajuns la aproape 130.000 de îmbolnăviri confirmate, dar autoritățile au precizat că în jur de 104.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cu această ocazie, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că în spitalele de profil din România sunt internați 7.617 pacienți cu infecție cu noul coronavirus, dintre care 557 se află în stare gravă, în secțiile de terapie intensivă.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.701 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 119 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 7 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`