Nelu Tătaru, despre ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România: „Ne certifică faptul că suntem pe panta descendentă”. Când ar urma să fie anunțate noi măsuri de relaxare

Nelu Tătaru, despre ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România: Ne certifică faptul că suntem pe panta descendentă. Când ar urma să fie anunțate noi măsuri de relaxare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății a comentat duminică ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România, raportat duminică de Grupul de Comunicare Strategică, precizând că acesta confirmă faptul că România se află pe o pantă descendentă a pandemiei de COVID-19. Totodată, Nelu Tătaru a precizat că după 14 zile urmează să fie analizate efectele măsurilor de relaxare anunțate pentru data de 1 iunie, urmând ca pe data de 15 iunie să fie anunțate un posibil nou pachet de măsuri de relaxare a restricțiilor.

“124 de cazuri noi. Este cel mai mic număr în 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă, 160, ceea ce ne certifică faptul că suntem pe panta descendentă

Urmează să gestionăm cu precauție măsurile de relaxare. Ele vin cu un oarecare risc. Respectăm și gestionăm măsurile de relaxare și normele date. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ce spune ministrul Sănătății despre o posibilă moțiune de cenzură

În ceea ce privește perspectiva une moțiuni împotriva Guvernului Orban, minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că Executivul tocmai a trecut printr-o pandemie și că nu se poate teme de o moțiune a PSD:

”Tocmai am trecut printr-o pandemie. Credeți că ne este frică de o moțiune de cenzură?”, a precizat Nelu Tătaru.

Declarațiile acestuia au loc în contextul în care PSD transmite că va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban dacă Executivul nu va dubla pensiile.

Cel mai scăzut bilanț al pandemiei de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, cel mai scăzut bilanț al pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, 124 de persoane au fost infectate cu COVID-19. Numărul total al infectărilor, de la debutul pandemiei a ajuns la 19.257 de persoane,confirmate cuCOVID-19,

Totodată, un număr total de 439.197 de teste pentrucoronavirusau fost prelucrate de la începutul pandemiei. Dacă 13.256 de pacienți au fost declarați vindecați și externați după ce au contractat SARS-CoV-2, alți 160 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară, iar 1.262 au murit.

Cel mai recent bilanț al autorităților arată că, pe teritoriul României, 2.330 de oameni sunt în carantină instituționalizată, iar alți 95.456 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Reamintim că de luni, 1 iunie, la nivel național va intra în vigoareo nouă etapă de relaxarea restricțiilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie