Nelu Tătaru, despre începerea noului an școlar: ”Sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”

Nelu Tătaru, despre începerea noului an școlar: ”Sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, în contextul începerii noului an școlar în plină pandemie de coronavirus, că speră că va fi o creștere a cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor și al profesorilor ușor percertibilă.

Nelu Tătaru: ”Sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”

Ministrul a afirmat, luni seară, la Digi24, că efectele deschiderii școlilor se vor vedea în următoarele săptămâni și ”sperăm că vom avea o creștere ușor percertibilă”.

Acesta a mai spus că vom vedea dacă elevii și profesorii au respectat regulile impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2 în următoarele 10-14 zile.

Ministrul a menționat că ”luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”.

El a precizat că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.

”Astăzi (luni, n.r.), în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fața şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în care nu eram obişnuiţi pentru un început de şcoală în acest mod”, a declarat Nelu Tătaru.

Oficialul a adăugat că era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional.

”Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a afirmat ministrul Sănătății.

Ludovic Orban: Acest început de an școlar reprezintă o provocare pentru toți

Amintim că începutul noului an școlar în contextul pandemiei de coronavirus a fost lipsit de festivitățile ample din trecut, în care oficialitățile nu ratau ocazia de a-și face simțită prezența, rostind discursuri ample despre rolul școlii în viață și în societate.

De această dată părinții abia dacă au putut să se apropie de curtea școlii, regulile privind măsurile de protecție împotriva coronavirusului fiind puse în practică fără indulgență de către agenții de poliie, prezenți la eveniment.

Premierul Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj, cu ocazia începerii anului școlar 2020-2021. Șeful Guvernului a subliniat faptul că întreaga societate se află în fața unui test, cel al unui an școlar atipic, desfășurat în contextul pandemiei de coronavirus, și a insistat asupra faptului că elevii trebuie să învețe acum o lecție în plus, a grijii față ei și față de cei din jur.

În acest context, primi-ministrul atras atenția asupra faptului că pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță, toată lumea trebuie să respecte cu strictețe normele de protecție sanitară și distanțare.

Orban a mai subliniat că pentru ca școlile să nu se transforme în ”vectori de transmitere a noului coronavirus” e nevoie de un efort comun al elevilor, cadrelor didactice, familiilor și autorităților.

Ministrul Educației: Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, în debutul ședinței de Guvern, că în acest moment, există 11 județe din România unde nicio școală nu a început sub scenariul roșu, adică scenariul în care toți copiii fac cursuri online.

„Sunt 11 județe în care nu există nicio unitate de învățământ în scenariul roșu: Harghita, Caraș, Hunedoara, Ialomița, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Covasna și Vaslui”, a declarat Monica Anisie.

În acest context, premierul Ludovic Orban a solicitat ca întreaga desfășurare a procesului educațional să fie monitorizată cu atenție astfel încât autoritățile să intervină rapid acolo unde apar probleme. În acest sens, prim-ministrul a cerut să fie făcute stocuri tampon de măști, tablete, de camere web.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:57 - Marius Humelnicu (PSD), despre mandatele parlamentarilor POT, care ar putea fi invalidate: „Indiferent dacă suntem un partid mai vechi sau unul mai nou, trebuie să respectăm legea”
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)