Nelu Iordache va fi cercetat în libertate. Omul de afaceri a părăsit sediul DNA, după 6 ore de audieri

Nelu Iordache va fi cercetat în libertate. Omul de afaceri a părăsit sediul DNA, după 6 ore de audieri
Foto: business24.ro

Nelu Iordache este acuzat de deturnare de fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro, într-un dosar ce vizează lucrări de utilitate publică efectuate de firma pe care o conduce, Romstrade, scrie Mediafax.

Omul de afaceri este acuzat de deturnare de fonduri la construcția primului tronson al autostrăzii Arad-Nădlac, adjudecată de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano, potrivit Departamentului de Luptă Anti-Fraudă.

Nelu Iordache a fost audiat după ce anchetatorii au percheziţionat în Capitală, timp de peste 12 ore, sediul firmei Romstrade deţinută de acesta.

Procurorii anticorupţie au ridicat documente, calculatoare şi laptopuri de la sediul firmei, potrivit surselor citate.

Percheziţiile au început joi dimineaţă, la sediul firmei fiind prezent şi omul de afaceri, însoţit de avocatul său.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a rezilitat, în 22 noiembrie, contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii, motivul invocat fiind întârzierea lucrărilor.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, afirma la începutul lunii noiembrie, că a fost notificat constructorul, iar rezilierea a contractului va fi operată în termen de 15 zile.

Motivul pe care l-a invocat compania este întârzierea în execuție, doar 20% din lucrări fiind efecutate până data respectivă, față de 70% , cât ar fi trebuit.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`