Motivele din spatele pasiunii lui Liviu Dragnea de a pescui știuci la Belina

Motivele din spatele pasiunii lui Liviu Dragnea de a pescui știuci la Belina
Foto: Facebook

Insula Belina a devenit celebră în România odată cu deschiderea unui dosar penal de către DNA, în care sunt cercetate Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, privind trecerea acesteia de la Apele Române la CJ Teleorman, fiind ulterior privatizată către Tel Drum, societatea despre care s-a scris în numeroase rânduri că i-ar aparține în realitatea lui Liviu Dragnea.

De asemenea, înainte de dosarul penal al procurorilor, despre aceasta s-a menționat în mai multe rânduri în spațiul public, mai ales că este locul preferat de pescuit al președintelui PSD, aici fiind dus de către Dragnea și pe atunci premierul Sorin Grindeanu.

"Paradisul lacustru din comuna Seaca, compus din Insula Belina şi Braţul Pavel, atrage prin faptul că este un loc retras unde se ajunge cu greu chiar şi cu automobilul. La Belina se poate da la peşte în linişte cu momeală vie ca să prinzi caras, crap şi răpitori. Însă ştiuca este vedeta apelor din zonă",scriu jurnaliștii de la Adevărul care au documentat pescuitul în această zonă.

"Faptul că locul este retras – puţini temerari se avântă până la Belina, frumuseţea locului, dar şi faptul că apa este populată cu mulţi peşti sunt motivele pentru care Belina este un locul special, în opinia pescarilor profesionişti", mai notează aceștia.

Această insulă este localizată la doar 15 kilometri de Turnu Măgurele sau la 48 de Alexandria, iar din totalul de vreo 2.000 de hectare de luciu de apă, Tel Drum a amenajat 60 de hectare, iar în acestea nimeni nu poate pescui decât dacă are în prealabil acrodul companiei.

Alegerea lui Liviu Dragnea de a pescui în special ștuici este explicată de împătimiții în pescuit prin faptul că această specia cade ușor pradă.

"Cu o momeală bună sigur prinzi ştiucă dacă este în apă. Pentru că ştiuca oricât de îndestulată ar fi ea tot mai mânâncă, repezindu-se mereu la o momeală care îi apare în cale. Este uşor de păcălit", a afirmat Eugen Toma, un pescar care merge mai des la pescuit pe Dunăre.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`