Momentul șocant al exploziei din Beirut, tragedia care a ucis peste 70 de oameni și a rănit alți 3700 (VIDEO)

Momentul șocant al exploziei din Beirut, tragedia care a ucis peste 70 de oameni și a rănit alți 3700 (VIDEO)

O explozie masivă s-a petrecut marți, în zona portului din Beirut. Deflagrația a produs panică în capitala libaneză.

Mai multe clădiri din apropiere au fost distruse, ferestele altora au fost sparte de suflul exploziei, iar fumul negru s-a văzut de la kilometri depărtare.

Pe rețelele sociale au început să circule intens imagini și clipuri cumomentul exploziei ce a provocat pagube semnficative.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

2.750 de tone de nitrat de amoniu, sursa exploziei din Beirut

„Se pare că există un depozit cu materiale confiscate de mai mulţi ani, iar unele dintre ele sunt foarte explozive”, a declarat directorul general al Securităţii generale, Abbas Ibrahim, citat de Le Figaro.

În urma incidentului, Preşedintele Michel Aoun a convocat o reuniune urgentă a Consiliului Superior al Apărării, iar autorităţile au decretat doliu naţional în Liban.Aouna declarat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost depozitate vreme de şase ani fără măsuri de securitate, fapt absolut inacceptabil. Așa s-ar fi ajuns la această tragedie de proporții.

Ceea ce s-a întâmplat nu va trece fără ca responsabilii să dea socoteală. Responsabilii acestei catastrofe vor plăti. Lansez un apel urgent ţărilor prietene care iubesc Libanul să fie alături de noi”, a declarat și premierul Hassan Diab.

Numărul persoanelor decedate în urma exploziei din Beirut a ajuns la 73, iar alți circa 3.700 de oameni au fost răniți, iar spitalele nu mai fac față internărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`