Moartea lui Costin Mărculescu și dureroasa amintire a cazului Cristina Țopescu. Coincidențele care leagă destinele celor doi

Actorul Costin Mărculescu (50 de ani) a fost găsit mort în noaptea de miercuri spre joi, în cada din apartamentul său, după ce nimeni nu mai primise nicio veste de la el de câteva zile și nici nu mai răspundea la ușă.

Maxy, câinele lui Costin Mărculescu, a fost cel care a atras atenția vecinilor că este ceva în neregulă cu stăpânul său, lătrând foarte tare de câteva zile. Din primele informații, se pare că artistul ar fi murit în urmă cu trei zile.

Trupul, aflat într-o stare avansată de putrefacție, a fost transportat la Institutul de Medicina Legală pentru stabilirea cauzei decesului.

„În noaptea de 10/11 iunie, în urma unui apel 112, în care se sesiza ca un barbat nu a mai răspuns la ușă sau la telefon, de mai mult timp, polițiști ai Secției 12 Poliție s-au deplasat la adresă pentru verificări. Au fost solicitate și echipaje din cadrul ISUBIF, iar în prezența unor martori s-a patruns în locuință, unde a fost găsit decedat un bărbat.

Costin Mărculescu avea probleme de sănătate

Cazul fost preluat de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei. Corpul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul”, se arată în comunicatul oferit de Poliție.

Jurnalista Mara Bănică, apropiată a lui Costin Mărculescu, a dezvăluit problemele de sănătate pe care le-a avut actorul în ultima perioadă.

„Acum 2-3 ani am chemat SMURD, pentru că a avut o tensiune extrem de mare, intrase în panică, lăsase două numere de telefon: al lui Pepe și al meu, în cazul în care se întâmpla ceva (…) Doctorul de pe SMURD i-a zis atunci de față cu mine că va trebui să ia toată viața un tratament pentru inimă.

Avea tensiune mare, avea nevoie de tratament. N-a mers nici la spital. Nu l-am auzit vreodată să ia tratament de inimă. Poate acolo, în cadă, i s-o fi ridicat tensiunea, de la aburi. E posibil să fi făcut infarct. Dar lucrurile astea le va stabilit necrologul, de îndată ce îi va face autopsia” a declarat Mara Bănică pentru Observator.

Se pare că Mărculescu a suferit un șoc, atunci când afacerile i s-au prăbușit, fapt ce a determinat apariția depresiei și, implicit, a ipotezei că s-ar fi sinucis.

„Costin a avut o depresie când și-a pierdut toți banii din firmă și nu și-a mai revenit din ea. S-a afundat din ce în ce mai rău. Să-l ierte Dumnezeu, să-l odihnească! Doctorul de pe SMURD i-a zis atunci de față cu mine că va trebui să ia toată viața un tratament pentru inimă. Nu s-a sinucis, eu cred că a făcut infarct. Era bolnav cu inima. Nu s-a sinucis. Am vorbit cu el în urmă cu câteva zile, am tot vorbit în pandemie, avea planuri… Nu s-a sinucis. Asta le spun tuturor”, a mai declarat Mara Bănică la Antena 1.

Cazul Cristina Țopescu

Pe 12 ianuarie 2020, jurnalista Cristina Țopescu, fiica comentatorului sportiv Cristian Țopescu, se stingea din viață la vârsta de 59 de ani.

La fel precum Costin Mărculescu, aceasta a fost găsită decedată în casa sa în urma unui apel venit din partea unei vecine, care a alertat autoritățile spunând că nu a mai văzut-o de trei săptămâni.

Potrivit unor surse din Institutul Naţional de Medicină legală, la autopsie au fost descoperite urme de medicamente.

În ciuda faptului că avea extrem de mulți prieteni, dar și familie, jurnalista trăia singură, uitată parcă de aceștia, avându-i alături doar pe câiniipe care îi salvase de pe străzi.

Dorința Cristinei Țopescu a fost aceea de a fi incinerată, însă chiar și atunci, după acest moment, familia pare să o fi uitat. Cenușa regretatei jurnaliste se afla încă lacrematoriu, la mai mult de cinci zile de la incinerare.

Cristina Topescu nu a avut parte de o slujbă religioasă.

„Incinerarea este o practică neacceptată în creștinism. Nu se poate oficia o slujbă de înmormântare și pentru rațiunea următoare: lipsește subiectul concret al înmormântării, care este trupul”, declara atunci Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.

Coincidențele care leagă destinele celor doi

Celebri, dar uitați de o țară întreagă. Iubiți de fani, dar singuri în momentul decesului. Uitați de familie, trupurile ambilor fiind descoperite la câteva zile după deces, în urma apelurilor la 112 ale unor vecini.

Așa se pot rezuma destinele tragice al Cristinei Țopescu și al lui Costin Mărculescu, vedete pe care România pare să-i fi uitat.

Cuprinși de depresie și cu probleme financiare, ambii au ieșit din lumina reflectoarelorîn ultimii ani, ocupându-se doar de animalele lor de companie, pe care le iubeau foarte mult.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`