Ministrul Virgil Popescu: Chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate fictiv și, practic, nu lucrează în mină

Ministrul Virgil Popescu: Chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate fictiv și, practic, nu lucrează în mină
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit luni seară despre situația minerilor și Complexului Energetic Hunedoara (CEH), context în care a dezvăluit că a fost informat cu privire la unele persoane care ar fi angajate fictiv, fără să lucreze în mină. În ceea ce privește reorganizarea CEH, oficialul guvernamental a spus că speră ca aceasta să fie gata într-o lună și jumătate.

Virgil Popescu: Am informații cu privire la angajați fictiv în mină

„Şi în urma acestui protest (…), chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină şi care sunt angajate cumva fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, trebuie rezolvate şi trebuie curăţată compania de asemenea practici, pentru a putea pune pe o bază solidă”, a spus Virgil Popescu, la Digi 24.

Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara presupune „separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie”, a explicat ministrul Energiei.

Practic, ar fi vorba despre crearea a două societăți, una gestionată de administrația locală, și alta de Ministerul Energiei.

Minerii de la Lupeni au încheiat protestul

Minerii de la Lupeni au încheiat, luni seară, protestul. De șase zile, aproximativ 80 de mineri erau blocați în subteranul Minei Lupeni, iar unii dintre ei au amenințat chiar cu greva foamei dacărevendicărilenu le sunt rezolvate. Luni seară, aceștia au decis să renunțe la protest după ce au aflat că reprezentanții lor au ajuns la un acord cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, și cel al Muncii, Raluca Turcan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`