Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită neanunțată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui: Totul după ce un angajat și-a adus fiica infectată cu coronavirus de pe litoral, cu o autospecială

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită neanunțată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui: Totul după ce un angajat și-a adus fiica infectată cu coronavirus de pe litoral, cu o autospecială

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, duminică, o vizită neanunțată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Totul după ce zilele trecute, un ambulanțier a mers pe litoral cu o autospecială pentru a-și recupera fiica adolescentă, testată pozitiv cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a făcut o vizită inopinată la SAJ Vaslui

În acest moment, la SAJ Vaslui este în desfășurare o anchetă epidemologică. Totodată, polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal de cercetare in rem, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, informează Agerpres.

Cazul tinerilor din Vaslui care au plecat la mare, în condițiile în care două fete din grup fuseseră testate pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu primiseră încă rezultatele, a fost foarte mediatizat.

Cele două adolescente, care s-au dovedit a fi infectate cu noul coronavirus, au participat la un majorat. Ulterior, 30 de tineri care fuseseră la petrecereau plecat la mare, deși unii dintre ei aveau simptome specificeCOVID-19, iar cele două fete nu primiseră confirmarea contaminării.

Fiica unui ambulanțier de la SAJ Vaslui a plecat la mare cu prietenii înainte de a primi rezultatul testului pentru infectarea cu coronavirus

Una dintre feteel din grup este fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, iar pe 31 iulie aceasta s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, cu simptome deCOVID-19.

La scurt timp după ce a aflat că fiica sa este diagnosticată cu COVID-19, ambulanțierul a plecat pe litoral cu o autospecială a SAJ Vaslui pentru a o aducepe față la spitalul din Bârlad. De asemenea, autorităţile au deschis o largă anchetă epidemiologicăpentru că tinerii au intrat în contact şi cu alți turiști de pe litoral.

Cel puțin 17 tineri au fost testați pozitiv pentru infecția cucoronavirus, iar 10 dintre ei au fostinternațimiercuri după-amiază la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad.

Potrivit raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Vaslui au fost înregistrate, până acum, 865 de cazuri de COVID-19, o persoană fiid tesatată pozitiv în ultimele 24 de ore.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise, aglomerate din Vaslui

Totodată, Vaslui este unul dintre județele în care autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, aglomerate și au decis limitarea programului teraselor. Totul, în încercarea de a limira răspândirea COVID-19 în comunitate.

Astfel, începând din data de 4 august, vasluienii trebuie să poarte mască în pieţele agro-alimentare, târguri, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, etc) zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcţionare a acestor activităţi. Excepție de la această regulă fac copiii mai mici de cinci ani.

De asemenea, terasele din județ vor fi închise în intervalul orar 23.00 – 6.00, iar în afara acestui interval, operatorii economici au obligația de a limita numărul de clienți la numărul de scaune și de a lua măsuri pentru a opri activitățile ce presupun interacțiunea fizică între aceștia.

Situația cazurilor de COVID-19 în România

În România au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 1.145 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 13.353 de teste efectuate în același interval, la care se adaugă 615 teste prelucrate anterior. De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 534 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 41 de pacienți cuCOVID-19au decedat de sâmbătă până duminică. În acest moment, la ATI sunt internate 458 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirusși aflate în stare gravă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`