Ministrul Educației, Monica Anisie, despre cadrele didactice din scenariul roșu: „Pot participa la cursuri în această perioadă în sistem online” (VIDEO)

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre cadrele didactice din scenariul roșu: „Pot participa la cursuri în această perioadă în sistem online” (VIDEO)
Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie a făcut o serie de precizări cu privire la începerea noului an școlar, în contextul în care anumite unități de învățămând din Capitală au solicitat un alt scenariu de reluare a cursurilor, față de cel stabilit inițial.

Monica Anisie a oferit o serie de declarații și a explicat cum vor începe școlile în care au fost depistate cazuri de COVID-19,înainte ca elevii să se întoarcă la ore.

În cursul zilei de astăzi Comiteul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Se ve întruni și acolo vor fi luate decizii. La Inspectoratul Școlar din Capitală, ministrul Educației a fost prezent pentru a discuta fiecare situație în parte și a decide cum pot fi unitățile școlare ajutate.

Cazuri de COVID-19 au apărut în Școala Centrală și Grădinița „Zâna Florilor”, în cazul acestora, anul școlar 2020 – 2021 va începe în scenariul roșu, având în vedere că mai multe cadre didactice vor fi puse în izolare:

„Da, au solicitat prin Decizia Consiliului de Administrație. Decizia a fost deja transmisă la Inspectoratul Școlar astăzi și așteptăm să se întrunească CMSU ca să dea și hotărârea pentru scenariu roșu în aceste cazuri”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a explicat și cum vor putea începe cursurile în scenariul roșu, dacă mai multe cadre didactice vor fi puse în izolare.

„Pot participa la cursuri în această perioadă în sistem online, așa cum am participat și în perioada în care au fost suspendate cursurile”, a explicat ea. Totodată, întrebată dacă profesorii din scenariul roșu, aflați în izolare, vor participa la cursuri de acasă, ministerul Educației a precizat „De acasă, dar în stare de urgență, cum am ținut cursurile, nu de acasă? La fel cum s-au ținut cursurile în stare de urgență se vor ține și acum”. A declarat Monica Anisie, în cursul zilei de duminică, după vizita la Inspectoratul Școlar din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta