Ministrul Educației: Interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează (VIDEO)

Ministrul Educației: Interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că se păstrează interesul privind redeschiderea școlilor, însă o decizie finală va fi luată marți, 2 februarie. La jumătatea lunii ianurie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că planul autorităților este acela ca din semestrul al doilea elevii să revină în bănci, o decizie finală în acest sens, urmând a fi luată în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Ministrul Educației face noi precizări cu privire la redeschiderea școlilor

”Mâine, 2 februarie, va avea loc discuția anunțată încă din data de 14 ianuarie cu privire la decizia de deschidere a școlilor în format fizic în semestrul 2, începând cu data de 8 februarie. La acest moment, pot să vă spun că interesul major pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică se păstrează. În Europa, printre cele 27 state, doar trei state, Germania, Danemarca și Portugalia, nu au deschise cel puțin grădinițele și învățământul primar sau nu au decizia de a le deschide în următoarele zile. În acest context, ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în evetualitatea unei decizii favorabile mâine, decizie care va trebui să fie confirmată de către CNCSU și va trebui să fie urmată de un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației. Concentrarea atenției se va face atât pe protecție împotriva COVID, cât protecție împotriva pericolului de incendiu”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu:Elevii care au vulnerabilități medicale vor trebui să aibă asigurat procesul de predare-învățare online

Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de precizări și cu privire la cele cinci categorii de persoane vulnerabile implicate în procesul de învățământ.

”Elevii care au vulnerabilități medicale vor trebui să aibă asigurat procesul de predare-învățare online. A doua categorie – elevii care prezintă simptome. Recomandarea Ministerului Sănătății și Ministerului Educației este aceea de a rămâne acasă, deci învățare online. A treia categorie – elevi cu aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare. Și pentru aceștia vom fi datori să asigurăm învățare-predare online. Cea de-a patra categorie – profesori care au vulnerabilități cronice, certificate de către un medic de medicină de familie. Aceștia, de asemenea, vor asigura procesul de predare online. A cincea și ultima categorie specială – profesori care prezintă simptome, care în care lucrurile vor trebui analizate ca atare. Atunci când profesorul are vulnerabilități cronice care îl împiedică să fie prezent în școală, programul orar va trebui să fie adaptat de către fiecare școală în așa fel încât elevii să aibă grupate acele ore online într-o singură zi”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 14 ianuarie că din semestrul al doilea intenția este ca școlile să se redeschidă și să se revină la sistemul descentralizat de decizie.

”Începând din semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evolează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor de redeschid. Se revine practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a anunțatKlaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie