Ministrul Educației anunță că înscrierea elevilor la orele remediale va fi prelungită pe termen nedeterminat în programul școala după școală

Ministrul Educației anunță că înscrierea elevilor la orele remediale va fi prelungită pe termen nedeterminat în programul școala după școală

Înscrierea elevilor la orele remediale va fi prelungită de Ministerul Educației pe termen nedeterminat în programul școala după școală. Asta în condițiile în care până acum doar 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial s-au înscris până acum. Scopul orelor remediale este acela de a fi recuperate pierderile apărute din cauza cursurilor online care au avut loc în contextul pandemiei de coronavirus.

Înscrierea elevilor la orele remediale, prelungită

“Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor. (…) Numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Cîmpeanu a precizat astfel că Ministerul Sănătății va flexibiliza regulile cuprinse în ordinul de ministru cu privire la desfășurarea orelor remediale.

Printre prevederi se numără aceea că identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, componența și numărul grupelor urmând a fi actualizate în fiecare lună. Programul va fi stabilit de cadrele didactice, după consultarea cu părinții și cu elevii. De asemenea, orice unitate de învățământ în care va exista cel puțin o grupă nu va avea nevoie de aprobarea Inspectoratului Școlar Județean, care va fi doar informat.

Care este scopul orelor remediale

Ministerul Educației recomandă câte20 de ore pe lună pentru fiecare elev, de recuperare a materiei.

„Activitățile remediale, materializate în activități de învățare, vor viza îmbunătățirea achizițiilor elevilor, în special a acelora care contribuie la formarea competențelor de bază, fundamentale pentru formarea celorlalte competențe. (…) Se au în vedere, cu prioritate, activități remediale care să vizeze achizițiile care contribuie la formarea competențelor de literație și a competențelor STEM, incluzând și activități pentru formarea comportamentelor specifice competenței „a învăța să înveți“”, se arată în ordonul Ministerului Educației.

Potrivit ministrului Sărin Cîmpeanu, un profesor ar urma să fie plătit cu 100 de lei brut/oră remedială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)