Ministerul Sănătăţii, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu: Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de marţi va fi efectuată o examinare specifică pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor

Ministerul Sănătăţii, despre starea medicului Ioan Cătălin Denciu: Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de marţi va fi efectuată o examinare specifică pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor

Ministerul Sănătății a anunțat că starea de sănătatea mediculuiIoan Cătălin Denciu este în continuare una gravă. Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Acesta a fosttransferat în cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles.

”​Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuua, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Soția acestuia a spus că estesedat, iar starea lui este în continuare critică, potrivit Antena 3.

”Cu răbdare… Fiecare zi este o bătălie câștigată”, a spus soția lui Cătălin Denciu.

”Da, am vorbit cu el. Nu l-am întrebat ce s-a întâmplat, nu asta era în gândul meu. Atât mi-a spus: ”Alina, eu o să fiu bine! Ceilalți ardeau!”, a spus Dr. Alina Denciu, soția medicului-erou, pentru Antena 3.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat căîn afara medicului,nu există alţi răniţi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ care să necesite transfer în Belgia.

De asemenea, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de ”Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu.

Medicul rănitîn incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iași în noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, înainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)