Ministerul Educației: 8.101 elevi şi 1.095 de angajați din învățământ continuă cursurile online din motive medicale. Peste 1.000 de unități de învățământ au început în scenariul roșu

Ministerul Educației: 8.101 elevi şi 1.095 de angajați din învățământ continuă cursurile online din motive medicale. Peste 1.000 de unități de învățământ au început în scenariul roșu

Ministerul Educației publică primele date cu privire la felul în care au început cursurile în unitățile de învățământ din România. Astfel, în prima zi în care școlile au fost redeschise peste 1.000 de unități de învățământ au funcționat în scenariul roșu. În acelați timp, peste 8.000 de elevi și 1.000 de ancgajați din sistemul de învățământ au rămas în continuare acasă și au făcut cursuri online din motive medicale.

Scenariile în funcție de care au început școlile pe 8 februarie

Concret, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, 1.051 au început în scenariul roșu, alte 6.583 au funcționat în scenariul galben, iar 10.198 de unități de învățământ s-au redeschis în scenariul verde.

Totodată, există 13 cazuri ale unor unități de învățământ care sunt în carantină, în timp ce 57 de școli funcționează în continuare în regim online din cauza unor probleme de infrastructură, având aprobarea Inspectoratelor pentru situații de urgență și validarea Comitetelor județene pentru situații de urgență.

Peste 8.000 de elevi fac în continuare cursuri online din motive medicale

Ministerul Educației anunță și că deși școlile au fost redeschise, 8.101 elevi şi 1.095 de angajați din învățământ continuă cursurile în regim online, din cauza unor probleme medicale.

După luni întregi în care au făcut cursuri exclusiv online, cei mai mulți dintre elevi s-au întors în bănci începând de luni. Revenirea lor în unitățile de învățământ a avut loc în funcție de trei scenarii stabilite pe baza ratei incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus din fiecare localitate în parte.

Astfel, potrivit ordinului comun întocmit de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, scenariul 1 (verde) presupune ”participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie”, acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 (galben) implică ”participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie” și ”participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”. Acest scenariu este valabil pentru localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 (roșu)este cel în care participă zilnic la cursuri toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu învață online. Acest scenariu se aplică în localitățile în care incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Ministrul Educației: În niciun caz, nu dorim să ducem copiii la școală pentru ca în aceeași zi să facă și ore fizice, și ore online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, în ce cazuri elevii sau cadrele didactice pot continua învățământul online.

Această regulă se aplică în situația elevilor care au probleme medicale, a celor „care au în familie persoane cu vulnerabilități cronice” sau a celor care au simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

La rândul lor, cadrele didactice pot rămâne în continuare acasă și pot face ore online dacă au afecțiuni cronice, certificate medical, sau dacă au simptome de COVID-19.

”În niciun caz, nu dorim să ducem copiii la școală pentru ca în aceeași zi să facă și ore fizice, și ore online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie