Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România

Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România

Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Republicii Franceze în România, funcție pe care a îndeplinit-o din anul 2017.

În acest context. Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o marți în vizită de rămas-bun, pe Michèle Ramis.

Potrivit unui comunicat MAE, șeful diplomației române a evidențiat contribuția pozitivă a doamnei ambasador Michèle Ramis în beneficiul relațiilor bilaterale româno-franceze și profesionalismul și dedicația manifestate pe parcursul întregului său mandat.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat stadiul foarte bun al relaţiei bilaterale, definită de Parteneriatul Strategic bilateral și de afinitățile culturale, lingvistice și istorice, așa cum acestea au fost reafirmate recent în cadrul Sezonului România-Franța.

Demnitarul român a evocat, cu acest prilej, împreună cu ambasadorul Ramis, momentele de referință ale mandatului acesteia, care a contribuit la dinamica foarte bună a relațiilor bilaterale din ultimii trei ani: vizitele la nivel de șef de stat (Președintele Franței Emmanuel Macron în România – 2017, Președintele României Klaus Iohannis în Franța – 2018), cooperarea din timpul Sezonului România-Franța (2018-2019), cooperarea din timpul evenimentelor dedicate Centenarului (2018), respectiv cooperarea din timpul Președinției române a Consiliului UE (2019).

La final, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulțumiri ambasadorului Michèle Ramis pentru întreaga sa activitate în România, urându-i succes în misiunile sale viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)