Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale. Județele vizate (VIDEO, FOTO)

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale. Județele vizate (VIDEO, FOTO)
Captură B1 TV

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte. Banat, Crișana, Maramureș și local Transilvania și zonele montane sunt vizate de un cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale luni, de la ora 13.00, până la 24.00. De altfel, furtunile au făcut prăpăd în vestul țării, înweekend, și au distrus mai multe culturi agricole.

ANM: Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale, în Banat, Crișana, Maramureș și, local, în Transilvania și în zonele montane

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil luni, între orele 13.00 și 23.00, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane.

În aceste regiuni și în intervalul menționat,instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă, susțin meteorologii, vor depăși 30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Sursă Foto: ANM

Meteorologi: Vreme instabilă până la finalul săptămânii, în majoritatea regiunilor României

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare privind manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul 08 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 06:00.

Luni, 8 iunie, instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte. În noaptea de luni spre marți, 8/9 iunie, în sud-vest, iar marți, 9 iunie, mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.
În perioada de timp menționată, în aceste regiuni vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și, pe arii restrânse, 30 l/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor, precizează ANM.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Furtunile au făcut prăpăd în weekend. Grindina a distrus culturile agricole

Furtunile au făcut prăpăd în vestul ţării. Căderile de grindină au distrus culturile agricole din mai multe judeţe. Oamenii au privit neputincioşi cum bucăţile mari de gheaţă distrug totul în calea lor şi spun că nu au mai văzut niciodată aşa ceva.

La Buteni, în Arad, o ploaie cu grindină de dimensiuni mari a acoperit în câteva minute curţile oamenilor cu un strat de gheaţă. Mai multe culturi agricole au fost distruse în totalitate, informează B1 TV.

O furtună puternică a lovit şi la Tășnad, un oraș din județul Satu Mare. Oamenii au fotografiat bucăţile de grindină, unele cât un ou de găină şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

Şi în Timiş, ploile cu grindină şi vijeliile au făcut ravagii. Mai multe judeţe din vestul ţării s-au aflat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Autorităţile vor să deschidă Transfăgărășanul pe 1 iulie. Stratul de zăpadă încă depășește 3 metri

Pe Transfăgărășan zăpada este la ea acasă. Drumarii fac tot posibilul pentru a reuşi să deschidă drumul montan la termenul stabilit. Totuşi, pe alocuri straturile depăşesc cu mult înălţimea automobilelor obişnuite, informează B1 TV. Autorităţile vor să deschidă Transfăgărășanul pe 1 iulie.

Drumul montan care leagă Sibiul și Argeșul, peste cei mai înalți munți din România, are, însă, mai puțină zăpadă decât în anii trecuți.

Chiar și așa, deszăpezirea pare să fie destul de grea pentru drumari, din cauza ninsorilor care au căzut în ultima vreme. Din imaginile publicate de drumari, dar şi internauţi sunt locuri în care înălțimea troienelor depăşeşte 3 metri.

Sursă Foto: MeteoPlus

Autorităţile lucrează intens la curăţarea porţiunilor de drum greu accesibile, pentru ca turiștii să poată ajunge până la Bâlea Lac după redeschiderea şoselei.

Sursă Foto: MeteoPlus

Urmăriți B1TV.ro și pe
`