Medicul Virgil Musta cheamă pacienții vindecați de COVID-19 înapoi în spital: „Apar modificări pulmonare care nu sunt complet remise și care pot evolua ca o boală cronică de plămâni”

Medicul Virgil Musta cheamă pacienții vindecați de COVID-19 înapoi în spital: „Apar modificări pulmonare care nu sunt complet remise și care pot evolua ca o boală cronică de plămâni”
sursa foto: Facebook

Medicul Virgil Musta, coordonatorului secției COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a inițiat un proiect prin care pacienții vindecați de noul coronavirus care au suferit modificări pulmonare sau insuficiență respiratorie ar putea fi chemați la control peste trei luni pentru recuperare.

„Vrem să îi rechemăm peste trei luni pentru a vedea dacă se mențin leziunile pulmonare și dacă da, vor fi introduși într-un program de recuperare pulmonară în spitalul nostru.

Sunt pacienți cu boli cronice care au făcut COVID și la care, în urma modificărilor în timpul infecției acute, a apărut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat și vrem să vedem cum evoluează în timp. Intenționăm să avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie, și să dezvoltăm un studiu clinic împreună”, a explicat Virgil Musta pentru Digi24.

Întrebat dacă pacienții care au suferit de forme grave ale bolii cauzate de COVID-19 pot rămâne cu leziuni permanente, renumitul medic Virgil Musta a confirmat această posibilitate:

“Apar niște modificări pulmonare care nu sunt complet remise și care pot evolua ca o boală cronică de plămâni și nu numai, ci și cardiac.

Atunci noi avem inenția de a evalua acestea și a recomanda pacienților spitalizare și să beneficieze de recuperare pentru îmbunătățirea stărilor clinice”, a mai precizat medicul.

Care este schema de tratament aplicată bolnavilor de la Timișoara

Pacienții infectați cu noul coronavirus care sunt internați în Timișoara sunt tratați pe baza unei scheme propusă de de medicul Virgil Musta.

Potrivit acestei scheme de tratament recomadată pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19, pacienților li se adminsitrează anticoagulant şi antiinflamator, astfel îcât să fei împiedicată agravarea bolii.

Medicul Virgil Musta a precizat că pe baza acestei scheme de tratament se evită ca pacientul să ajungă la Terapie Intensivă: “Este vorba despre inflamaţie şi coagulare. Apare o hipercoagulabilitate. Am stabilit un protocol, la Timişoara, ca pacienţii să fie trataţi precoce cu anticoagulant şi antiinflamator”.

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România, anunțat de Grupul de Comunicare Strategică indică faptul că au fost confirmate la nivel național 15.131 de persoane, dintre care 320 sunt cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de 248.056 de teste pentru coronavirus prelucrate.

Dacă 6.912 de pacienți s-au vindecat, 926 au murit, iar 245 sunt internați în secțiile de terapie intensivă. Cel mai rent bilanț arată pe teritoriul României, la ora actuală, sunt în carantină instituționalizată 14.323 de oameni, în timp ce alți 20.462 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În ceea ce privește numărul deceselor, peste 900 de persoane și-au pierdut viața.

Mai exact 926 de decese au fost înregistrate în spitale din județele Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`