Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: ”Trebuie să avem 80% din populație imunizată”

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: ''Trebuie să avem 80% din populație imunizată''
scumc.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central, a declarat, la Europa FM, că 80% din populație ar trebui imunizată.

”Dacă vorbim de 70% imunitate colectivă, atunci trebuie să avem 80% nivel populațional imunizat.”, a spus Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central.

“Vorbim în primul rând de lucrătorii din sănătate, pentru că este absolut firesc să ai o interfață sănătoasă, robustă, sigură. În același timp, este important să avem o menținere și o protejare a activităților-cheie de la nivelul statului, tocmai pentru a avea o garanție a funcționării în condiții optime a societății”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Nu vor fi vaccinați funcționarii publici în acest moment

“S-a trimis o adresă către toate ministerele și respectiv instituțiile aflate în subordinea lor, de identificare și de definire a acelor activități esențiale și respectiv a numărului de persoane care deservesc activitățile esențiale. Noi nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”.

“În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a declarat Raed Arafat.

În etapa a doua, ar putea fi testate toate persoanele din grupele de risc la orice boală contagioasă: bătrâni, copii mici.

Coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID din România

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că medicul Valergiu Gheorghiță va fi coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din România.

„Strategia de vaccinare va fi făcută publică săptămâna viitoare. Autoritățile au început organizărilie propriu-zise în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, este vorba despre medicul Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central.

Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba, într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinări, măsuri care țin cont de condițiile specifice de stocare și transfport necesare, pentru ficare prdus, dar și de aspecte speciale precum echipele de vaccinare, locațiile unde se va desfășura procesul, precum și programarea populației. Am solicitat autorităților să comunice clar și transparent aceste măsuri, atât personalului medical, cât și populației. Trebuie să combatem dezinformarea și fakenews-urile care sădesc neîncredere și au un efect manipulatoriu profund nociv. Dacă știința arată eficacitatea vaccinurilor trebuie să ne unim efoturile pentru o vaccinare eficientă, acresă ne permită revenirea la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a explicat șeful statului, întimpul unei conferințe de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)