Medicul Radu Țincu: România are, la 1 ianuarie, o rată de vaccinare de doar 0,06%. Trebuie să intensificăm rata de vaccinare pentru personalul medical și să trecem la vaccinarea persoanelor din grupele vulnerabile (VIDEO)

Medicul Radu Țincu: România are, la 1 ianuarie, o rată de vaccinare de doar 0,06%. Trebuie să intensificăm rata de vaccinare pentru personalul medical și să trecem la vaccinarea persoanelor din grupele vulnerabile (VIDEO)

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, spune că, la nivel mondial, proritatea trebui să fie derularea campaniei de vaccinare anri-COVID-19 pentru că există oricând riscul apariției unor noi tulpini ale virusului, ceea ce ar putea face ca vaccinul disponibil în acest moment să nu mai fie eficient. Într-o intervenție telllefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Țincu a explicat că în România ar trebui ca înceapă cânt mai curând imunizarea persoanelor din categoriile vulnerabile și a populației generale pentru că pandemia va putea fi ținută sub control numai după ce se va ajunge la un anumit grad de imunizare colectivă.

Explicațiile medicului Radu Țincu cu privire la noile tulpini de coronavirus

”În primul rând, trebuie să plecăm de la ideea că ne aflăm într-o luptă permanentă cu virusul. Așa cum și noi încercăm să scăpăm de el și să găsim noi vaccinuri împotriva lui, și el încearcă să scape de toate aceste mecanisme imunitare pe care noi le avem. O posibilitate este să capete informații tocmai de la acele sisteme imunitare slăbite care nu au capacitatea de a-l elimina și atunci există o conviețuire între organismul respectiv și virus și virusul primește informații de la sistemul nostru imunitar și încearcă să-și modifice structura astfel încât să poată scăpa de sistemul imunitar. Al doilea element îl reprezintă schimbul de informații geenetice cu alte particule virale. Încearcă să transfere informație genetică de la alți viruși astfel încât să-și crească performanța.

Aceste modifcări care au determinat apariția noii tulpine trebuie să ne îngrijoreze pentru că aceste mutații pot să apară oricând, iar în momentul în care ele vor afecta tocmai proteina de suprafață pentru care a fost creat vaccinul, o să avem o problemă reală, pentru că vaccinul nu va mai fi eficient împotriva noii tulpini fără acea proteină de suprafață. De aceea, campania de vaccinare trebuie să fie prioritatea mondială pentru că dacă avem momentan această armă disponibilă, este păcat să o pierdem și să nu beneficiem de toate efectele imunitare pe care vaccinul le oferă”, a explicat Radu Țincu.

Radu Țincu: Ceamai importantă pentru a putea stăpâni această pandemie este etapa a treia, aceea în care populația generală trebuie să fie imunizată

Întrebat ce părere are despre modul în care s-a desfășurat până acum campania de vaccinare anti-COVID-19 în România, medicul Radu Țincu a răspuns: ”E greu de spus pentru că trebuie să recunoaștem că această campanie de vaccinare din România a început într-o perioadă dificilă, perioada dintre Crăciun și Anul Nou. La data de 1 ianuarie, România este pe locul 24 în ceea privește vaccinarea populației. Pe primul loc se află Israelul, cu o rată de vaccinare de 11,55%. (…) România are, la 1 ianuarie, o rată de vaccinare de doar 0,06%. Va trebui să intensificăm rata de vaccinare pentru personalul medical pentru că trebuie să trecem la a doua fază de vaccinare a persoanelor din grupele vulnerabile și ceamai importantă pentru a putea stăpâni această pandemie este etapa a treia, aceea în care populația generală trebuie să fie imunizată. Până la urmă, virusul se transmite la nivelul comunităților și până nu vom ajunge să avem un grad de imunizare colectivă suficient de mare, pandemia nu va putea fi controlată”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”