Măsuri suplimentare de securitate luate după incidentele de Paște. Elicopterele, în sprijinul forțelor terestre

Măsuri suplimentare de securitate luate după incidentele de Paște. Elicopterele, în sprijinul forțelor terestre

În urma incidentelor din timpul Sărbătorilor Pascale, petrecute în Hunedoara, Dâmbovița, Ilfov și București, Ministerul de Interne a luat decizia de a suplimenta numărul trupelor de intervenție.

Astfel, potrivit unui nou ordin al ministrului, dispozitivul de intervenție va fi suplimentat cu până la 1.500 de polițiști și jandarmi, aici fiind incluse și trupele speciale ale SIAS.

Mai exact, vor acționa suplimentar față de dispozitivul actual, 154 de grupe din cadrul serviciului pentru Intervenții și Actiuni Speciale al Politiei Române, Serviciilor pentru Acțiuni Speciale ale fiecărui județ, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Generale de Jandarmi a Municpiului București și a celor 8 Grupări Mobile de Jandarmi, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Forțele de ordine vor fi alocate în zonele unde au fost ciocniri violente între forțele de ordine și comunitățile de persoane.

Mai mult, în zona municipiului București și județelor Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași, vor acționa două elicoptere, ce vor survola zonele de interes și vor sprijini dispozitivele de pe teren.

Așadar, de la ora 19.00, cartierul Rahova din București, dar și alte zone din Capitală vor fi supravegheate din elicopter.

Scandalurile care au tulburat liniștea de Paște

Amintim, scandaluri cu ciocniri violente au avut loc în prima zi de Paște, în cartiere mărginașe din București, Săcele și Ploiești.

În cartierul bucureștean Rahova, mai multe persoane ar fi ieșit în stradă pentru a petrece, ignorând toate restricțiile impuse de către autorități. Deranjați de gălăgie și de muzica dată la maximum mai multe persoane au sunat la 112 pentru a solicita intervenția autorităților.

Ajunși la fața locului polițiștii și jandarmii din București au fost întâmpinați de o ploaie de pietre. La rândul lor forțele de ordineau tras câteva focuri de armă.

În urma incidentului, peste 20 de persoane au fost conduse la audieri.

Un incident violent a avut loc și în Hunedoara. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre în Sâmbăta Mare, după ce au verificatrespectarearestricțiilor de carantină. Oamenii legii au reținut un bărbat care nu avea documentele la el și care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, iar evenimentele au degenerat. Pentru calmarea spiritelor, pe lângă polițiști și jandarmi, a fost nevoie și de intervenția luptătorilor din Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS).

Un scandal a avut loc și într-un cartier de la periferia Ploieștiului. Și aici, polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit tot din cauza consumului de alcool. Însoțiți de mascați, polițiștii au intervenit în noaptea de duminică spre luni în cartierul Mimiu, de la periferia orașului. Ofițerii au fost întâmpinați cu obiecte aruncate în direcția lor. După calmarea spiritelor, mai multe persoane au fost conduse la secție, pentru a fi audiate.

Măsurile de securitate rămân în vigoare

Grupul de Comunicare Strategică transmite că, pentru perioada imediat următoare, măsurile de relaxare a restricțiilor nu sunt o opțiune de luat în calcul, din rațiuni de securitate sanitară, deoarece lupta cu epidemia de coronavirus nu s-a terminat,

În plus, dezbaterile privind eventuala ridicare graduală a restricțiilor vor trebui să țină cont de evoluția epidemiei, având în vedere și scenariul ce implică izbucnirea unui al doilea val de infectare cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, epidemia de COVID-19 a făcut 469 de victime în România. 8.936 de cazuri de infectare au fost raportate în total (190 de cazuri noi în ultimele 24 ore, față de raportarea făcută duminică). Dintre acestea, 261 dintre pacienții testați pozitiv cu SARS-CoV-2 sunt internați la terapie intensive. De la debutul pandemiei, 2.017 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`