Măsuri relaxate în București. Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior, însă la capacitate redusă

Măsuri relaxate în București. Se deschid sălile de spectacole și restaurantele la interior, însă la capacitate redusă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE-Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis duminică redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00.

„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Alin Stoica.

Hotărârea CMBSU poate fi accesată AICI

ȘTIRE INIȚIALĂ– Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă are duminică şedinţă online, de la ora 11.00,pentru a decide ce restricții vor fi ridicate după ce, în ultimele două zile, Capitala a avut o rată de infectare desub 3 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a precizat că în cadrul şedinţei se va discuta despre redeschiderea sălilor de spectacole şi a restaurantelor.

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la ora 11,00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri, şi anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile. Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a precizat prefectul Capitalei, potrivit Agerpres.

O parte dintre restricțiiau fost relaxate încă de marți, 27 aprilie, după ce rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Astfel, au deschise sălile de fitness, iar deplasarea este permisă până la ora 22.00 și în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în loc de ora 20.00.

Capitala aa înregistrat sâmbătă 132 de cazuri de Covid-19 și o rată de infectare de 2,86,în scădere faţă de ziua anterioară, când s-a înregistrat o incidenţă de 2,98 cazuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`