Marinari salvați dintr-o furtună de o navă sub comanda unui român. Ce s-a întâmplat în Golful Mexic

Marinari salvați dintr-o furtună de o navă sub comanda unui român. Ce s-a întâmplat în Golful Mexic

Comandantul de cursă lungă Bogdan Rusu, căpitanul navei “COSCO Malaysia”, a salvat săptămâna trecută patru marinari aflați pe un velier în Golful Mexic, în timpul unei furtuni tropicale.

Marinari salvați dintr-o furtună în Golful Mexic

Velierul „Yes Dear”, cu 4 marinari la bord, luase apă în timpul furtunii.

US Coast Guard (Garda de Coastă din SUA) a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), citat de G4Media.

Salvarea a venit de la nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, membru al Asociației Comandanților de Navă din România, care a lansat o amplă acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Evenimentul s-a petrecut la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

Garda de Coastă din SUA a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, declarând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`