Marian Oprișan a primit clasare în 2020, într-un dosar deschis în 2014. Șeful CJ Vrancea a fost interceptat și supravegheat pentru o faptă care nu s-a confirmat

Marian Oprișan a primit clasare în 2020, într-un dosar deschis în 2014. Șeful CJ Vrancea a fost interceptat și supravegheat pentru o faptă care nu s-a confirmat
foto: Facebook

Un dosar în care este implicat Marian Oprișan, important lider PSD și președinte al Consiliului Județean Vrancea, a fost clasat în 2020, deși a fost deschis în 2014, potrivit Lumea Justiției, care susține că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a făcut „poliție politică” în mandatul Laurei Codruța Kovesi de procuror-șef.

DNA i-a deschis un dosar lui Marian Oprișan în anul 2014, iar apoi a declanșat împotriva sa operațiunea de interceptare și supraveghere, după cum reiese dintr-o comunicare primită recent de șeful CJ Vrancea. Potrivit sursei citate, în paralel, Marian Oprișan a mai fost monitorizat și într-o altă speță.

Printr-o adresă din 18 iunie 2020 a parchetului anticorupție, semnatăde procurorii Călin Nistor si Adrian George Matei, Marian Oprișan a fost informat că, în 15 iunie 2020, DNA a dispus față de el soluția de clasare îndosarul 392/P/2014.

Lumea Justițieinotează că, într-o bună parte dincei șase ani de zile de la deschiderea speței soldate cu clasare, șeful CJ Vranceaa fost interceptat, supravegheat audio, video sau prin fotografiere, localizat și urmărit prin mijloace tehnice. DNA i-a transmis politicianului social-democrat că, în dosarul în care a primit clasare, au fost autorizate pe numele său măsuri de supraveghere tehnică și s-a stabilit că acestea îi vor fi aduse la cunoștință lui Marian Oprișan abia după terminarea urmăririi penale.

„În baza art. 145 C.p.p., văaducem la cunoștință faptul că, în privința dumneavoastră, au fost autorizate în dosarul penal cu numărul de mai sus, măsurile de supraveghere tehnicăprevăzute la art. 138 lit. a, c si d din C.proc.pen. și amânatăaducerea la cunoștință, pânăla terminarea urmăririi penale. În dosarul nr. 392/P/2014 a fost dispusăsoluție de clasare la data de 15.06.2020”.

Concret, măsurile de supraveghere, conform art. 138 alin. 1 lit. a), c) si d) din Codul de procedura penala, au constat în:

-interceptarea convorbirilor si comunicarilor (art. 138 alin. 1 lit. a din Cpp);

-supravegherea video, audio sau prin fotografiere (art. 138 alin. 1 lit. c din Cpp);

-localizarea sau urmarirea prin mijloace tehnice (art. 138 alin. 1 lit. d din Cpp);

Lumea Justiției a amintit că Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 din Capitală, a trecut prin momente asemănătoare, pentru că a fost pus sub supraveghere și ținut timp de șase ani cu două dosare la DNA, care în final au fost clasate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`