Marcel Vela, despre prelungirea stării de alertă: ”Sunt optimist pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor”

Marcel Vela, despre prelungirea stării de alertă: ”Sunt optimist pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor”
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

În contextul creșterii numărului noilor cazuri de infectare cu COVID-19 de pe teritoriul României din ultima perioadă, premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că va cere Parlamentului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 iunie, când noi măsuri de relaxare intră în vigoare.

„Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile. Am încredere că va exista o majoritate care să înţeleagă faptul că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este politică, ci e o decizie care este fundamentată ştiinţific, care are în spate considerente privind sănătatea publică”, a declarat șeful Guvernului.

Anterior, Orban afirmase că dacă Legislativul se va pronunța împotrivă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare.

Ministrul Afacerilor Interne, optimist cu privire la aprobarea prelungirii stării de alertă

Marcel Vela speră că Parlamentul va aproba prelungirea stării de alertă, în contextul actual.

„Sunt optimist pentru că mă bazez şi pe responsabilitatea parlamentarilor şi politicienilor, pentru că dincolo de orice polemică, dincolo de orice contradicţie politică sau parlamentară, cred că există un interes naţional: grija pentru sănătatea publică şi pentru viitorul naţiunii”, a afirmat Vela la DIGI 24.

Bilanț îngrijorător al epidemiei în România: 275 de noi infectări și încă 14 decese, în 24 de ore

Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus, 21.679 de infectări au înregistrate în România, 275 numai în ultimele 24 de ore. Este a treia zi la rând când numărul de noi îmbolnăviri sare de 200.

Tot în ultima zi au decedat 14 oameni din cauza COVID-19, numărul total al victimelor ajungând la 1.394.

171 de pacienți sunt la Terapie Intensivă. 2.024 de persoane sunt în carantină și 100.582 în izolare la domiciliu. La nivel național, au fost prelucrate în total 552.670 de teste.

În Diaspora, sunt 3.393 de conaționali confirmați cu SARS-CoV-2. Au decedat 114 și s-au vindecat 29.

Raed Arafat, despre creșterea numărului de cazuri pe teritoriul României

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a comentat, sâmbătă, situaţia noilor cazuri de infectare cu COVID-19 de pe teritoriul României, precizând că numărul cazurilor active s-au deteriorat în ultimele zile, ca efect al măsurilor de relaxare.

„În ultimele zile, situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioada mai lungă de scădere continuă. Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie însă depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu”, a declarat Secretarul de Stat MAI pe Facebook, publicând mai multe grafice.

Ministrul Sănătății: „Măsurilede relaxaretottimpul vor aduce ocreștereanumăruluide cazuri”

Și Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății,întărește afirmația șefului DSU, potrivit căreia măsurilede relaxare de pe teritoriul țării vor duce la ocreștereanumăruluide cazuri de infectare cu COVID-19.

„Măsurilede relaxaretottimpul vor aduce ocreștereanumăruluide cazuri. Noi trebuiegestionămacestnumărde cazurișitocmai de aceea solicit peaceastăcaleceicaresuntreticențisaucontestaomăsurădealertășirevizuiascăunpicșiatitudinea, darșipoziția. Vrem, nu vrem, suntemîntr-o stare dealertă,declarată,decretatăsau nu.Realizândtotușiavem cazuriîncomunitateșicrescândînultimeledouăzile, atunci avem o justificare”, a precizat Ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie