MApN: 7 tone de materiale sanitare necesare combaterii pandemiei de coronavirus, au fost aduse din Turcia, miercuri

MApN: 7 tone de materiale sanitare necesare combaterii pandemiei de coronavirus, au fost aduse din Turcia, miercuri

7 tone de echipamente de protecție medicale și 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3au fost fost aduse din Turcia în România, miercuri, de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.
Tot azi a sosit și ultimul transport de combinezoane de protecție din Coreea de Sud.

Materialele sanitareau fost achiziționate prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,pentru a asigura protecția cadrelor medicale în condițiile pandemiei de coronavirus.Transportul s-a realizat cu aeronavele deținute de MApN, C-27J SpartanșiC-130 Hercules. Aceste materiale urmează să fie distribuite în țară cu sprijinul inspectoratelor județene, a transmis Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă.

MApN aanunțatluni, că armata va efectual zboruri zilnice spre Frankfurt, Germania și retur, pentru a aduce în țară echipamente medicale.

În perioada 12-15 aprilie, militariivor distribui 500 de pachete cu alimente

În perioada 12-15 aprilie, militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti desfășoară misiunea cu număru trei de asistență umanitară. Mai exact, vor distribui 500 de pachete cu alimente de strictă necesitate pentru veteranii de război şi văduvele acestora din judeţele Iaşi, Dolj şi Mehedinţi.

Pe de altă parte, militarii din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

În schimb, militarii Armatei României asigură, în continuare, paza unui număr de 84 de obiective situate în municipiul Bucureşti şi în alte 28 de judeţe.

Ministerul Apărării Naţionale a adăugat că o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Suceava şi retur, pentru transferul unui pacient aflat în stare gravă, diagnosticat cu COVID-19. Acțiunea s-a făcut la cererea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar aeronava respectivă este, în mod normal, destinată misiunilor de evacuare medicală.

Încă 30 de zile de carantină impusă de COVID-19

Amintim în acest context că președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea carantineipentru încă 30 de zile, în contextul în care urmează sărbătoarea Paștelui și apoi 1 Mai, iar românii ar fi tentați să nu respecte distanțarea socială.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este convind că vârful epidemiei de COVID-19o să aibă loc la 7 – 10 zile după Paște.

„Este necesar ca în aceste 2 săptămâni critice să menținem, mai mult că niciodată, restricțiile șiregulile de distanțare socială, chiar dacă este şi mai greu în acest momente. În acest fel vom salva viețile noastre și ale apropiaților și ne vom reuni curând sănătoşi”, a transmis Ministrul Sănătății.

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 pe teritoriul României

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până marți, la ora 13.00, la nivel național erau confirmate 6.879 de cazuri de contaminare cuCOVID-19, cu 246 mai mult decât la raportarea transmisă luni. Dintre acestea, 1.051 de persoane au fost declarațte vindecate și au fost externate.

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică precizează că 241 sunt internate la terapie intensivă.

Amintim că Suceava este cel mai afectat județ din țară, cu 1.733 de cazuri de infectare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`