Managerul interimar al Spitalului Județean Neamț a fost demis; este al cincilea în decurs de două luni

Managerul interimar al Spitalului Județean Neamț a fost demis; este al cincilea în decurs de două luni

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost demis. Conducerea unității medicale a fost preluată de un medic militar.

Anunțul a fost făcut, joi, de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Decizia a fost luată după ce au fost schimbate regulile în privința autorităților care pot face schimbări la conducerea spitalelor județene. Nu mai este vorba despre Ministerul Sănătății, ci despre autorităților județene.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, l-a înlocuit pe managerul spitalului, Marius Ghineţ, care fusese numit de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu un doctor militar, Silviu Dan Verzea, care a profesat inclusiv la Spitalul Militar din București.

Numirea lui Ghineț, care fusese numit vinerea trecură printr-un ordin al ministrului Tătaru, a fost controversată deoarece acesta nu avea experiența medicală necesară.

În plus, economistul era director al unei companii de pompe funebre și director al unei companii din subordinea primăriei Piatra Neamț.

Ghineț s-a justificat că are 20 de ani de experiență în domeniul afacerilor și că acest lucru îl recomandă pentru ocuparea poziției de manager de spital.

”Domnul Verzea este unul dintre cei mai respectaţi medici chirurgi, cu titlul de doctor în ştiinţe medicale, a profesat la Spitalul Militar Central din Bucureşti, este tânăr şi foarte determinat să îşi folosească toată experienţa şi priceperea în a depăşi cu bine situaţia de criză generată de coronavirus”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a precizat că i-a solicitat noului manager interimar să desemneze directorul medical, directorul de îngrijiri şi directorul financiar.

Cinci manageri interimari în două luni

Medicul Silviu Verzea este cel de-al cincilea manager interimar al spitalului Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ din ultimele două luni, transmite Agerpres.

În primă fază, preşedintele CJ Neamţ l-a numit manager interimar pe economistul Toader Mocanu, însă acesta nu a făcut față presiunii la care a fost supus în contextul crizei sanitare și a demisionat după două săptămâni de la numire.

Ulterior, preşedintele CJ Neamţ l-a numit în locul său pe doctorul Florin Apostoaie, care a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu bani proveniți din fonduri europene.

Medicul Florin Apostoaie a fost schimbat din funcţie prin ordin al ministrului Sănătăţii, după ce atributul numirii managerilor a trecut la Ministerul Sănătăţii.

Acesta a fost înlocuit de managerul intermar Daniela Marcoci.

La finalul celor 30 de zile de interimat, doctorița Marcoci nu a mai dorit să rămână pe funcţie din cauza condițiilor din spital șia fost înlocuită cu economistul Ghineț.

Patron de pompe funebre, numit manager la un spital

Vinerea trecută, a fost pus la conducerea instituției spitaliceștiMarius Ghineţ. Acesta fusese, anterior numirii, director de logistică al societăţii Publiserv, aflată în subordinea Primăriei din județul Piatra-Neamţ.

Întrucât familia lui Ghineț administrează o firmă de pompe funebre, numirea sa ca manager interimar alSpitalului Județean de Urgență Neamț, pentru 30 de zile, a stârnit numeroare controverse din partea preşedintelui CJ Neamţ şi a filialei PSD.

Pe parcursul a celor trei zile cât a fost manager interimar al spitalului, Marius Ghineţ a publicat pe site-ul unităţii toate contractele spitaluluidin perioada stării de urgenţă, a anulat taxa de 10 lei pe zi aplicată părinţilor care stau internaţi cu copiii bolnavi şi a adăugat 200 de cadre medicale pe lista celor care primesc bonusul de 2.500 lei pentru că intră în contact cu pacienţii infectați cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)
13:48 - Protestatarul Marian Ceaușescu, dus la secția de Poliție după ce i-a strigat președintelui Iohannis ”borfaşule”. El acuză că a fost bătut de jandarmi. Ce amendă a primit (VIDEO)
13:35 - Incident electoral în Cluj-Napoca! Urnă mobilă trimisă fără poliție la un alegător
13:08 - Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din București, pentru prezidențiale și pentru referendum. Președintele nu a făcut, însă, declarații la secția de votare (VIDEO)
13:06 - Tentativă de fraudă în Ploiești: Bărbat prins încercând să voteze la două secții diferite