CORONAVIRUS | Ludovic Orban: CCR este de partea celor care încalcă legea (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: CCR este de partea celor care încalcă legea (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ldovic Orban a declarat, după vizita de la Academia Tehnică Mitară ”Ferdinand I”, că CCR este este de partea celor care încalcă legea, în contextul în care Curtea Constituțională a decis că amenzile majorate în timpul stării de urgență sunt neconstituționale. Totodată, prim-ministrul a precizat că această decizie îl sochează.

”Ca și în alte decizii luate de actuala CCR în perioada lui Dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, celor care încalcă regulile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respectat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus Orban.

Premierul consideră că prin această decizie, Guvernul, autoritățile, sunt împiedicate să apere sănătate românilor și crede că se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da nicio amendă.

Orban: E o decizie care mă șochează

Primul ministru a mai afirmat că decizia luată de CCR îl șochează, aceeasta ”are un vădit caracter politic și se situează pe linia deciziilor luate în favoarea minorității care încalcă legea”.

Ludovic Orban a menționat că va fi căutată o cale legală care să permită autorităților să lupte împotriva celor care încalcă regulile. Totodată, acesta a spus că se vor găsi motive legale și constituționale.

Potrivit premierului, decizia luată de Curtea Constituțională e o invitație ”pentru nerespectarea legii, la anarhie și la un comportament incorect față de societate și față de semeni”.

Acesta a mai spus că se vor lua toate măsurile care sunt necesare și se vor găsi cele mai bune soluții.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

CCR: Amenzile majorate în timpul stării de urgență, neconstituționale

Reamintim că, CCR a admis, miercuri, sesizarea făcută de Avocatul Poporului cu privire la ordonanța de urgență prin care Guvernul a impus amenzi de până la 20.000 de lei pentru persoanele care nu respectă prevederile ordonanțelor militare și restricțiile de circulație în perioada stării de urgență care a fost instituită în contextul pandemiei de coronavirus.

Această ordonanță de urgență a intrat în vigoare pe 3 aprilie și, prin ea, au fost majorate amenzile pentru persoanele fizice și juridice care nu respectă prevederile ordonanțelor militare adoptate în contextul stării de urgență.

Mai mult, prin această OUG au fost introduse și unele sancțiuni complementare, respectiv confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activităţii; desfiinţarea unor lucrări și refacerea unor amenajări.

Ministrul Afacerilor Interne a admis că în unele cazuri amenzile aplicate de polițiști au fost abuzive

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat, recent, că au existat situații în care amezile aplicate de polițiști au fost abuzive. Totodată, ministrul a precizat că în aceste cazuri au fost luate măsuri.

Vela i-a sfătuit pe cetățenii care consideră că au fost nedreptățiți când au primit aceste sancțiuni să se adreseze autorităților.

Amenzi uriașe, aplicate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a precizat, miercuri, într-un raport, că, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au depistat 3.592 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, în cazul acestora fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.022.952 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie