Păcăliți de stat? Familia pădurarului erou nu primește pensia de urmaș. Vinovații sunt liberi. Soția bărbatului, plângând: „Vor să-și bată joc de noi! E strigător la cer! Au rămas patru copii distruși!” (VIDEO)

Păcăliți de stat? Familia pădurarului erou nu primește pensia de urmaș. Vinovații sunt liberi. Soția bărbatului, plângând: „Vor să-și bată joc de noi! E strigător la cer! Au rămas patru copii distruși!” (VIDEO)

Familia pădurarului ucis în codrul Maramureşului are nevoie de ajutor. La mijlocul lunii octombrie 2019, pădurarul Liviu Pop a fost ucis de hoții de lemne. Vinovații nu au fost nici acum aduși în fața Justiției. Mai mult, soția și cei trei copii ai pădurarului au fost complet abandonați de stat.

Totul pentru că în documentul pensiei de urmaș, în dreptul decesului, e notat că bărbatul a murit din cauza… unei boli obișnuite.

Asta deși în certificatul de deces e specificat clar:

Documentele au fost prezentate de jurnaliștii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în emisiunea „Bună, România!” de pe B1 TV.

Familia a trebuit să plece din locuința în care stătea, iar acum se află acasă la mama femeii.

Anamaria Pop, soția pădurarului ucis, a vorbit cu lacrimi în ochi despre situația în care se găsesc acum.

„Cred că vor să-și bată joc de noi, vă dați seama. Pe mine ce mă indignă foarte mult și mă doare e cauza decesului. Casa de Pensii Maramureș, la un om perfect sănătos, la 30 de ani, împușcat, au scris cauza decesului boală obișnuită”, a povestit Anamaria Pop, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Principalii suspecți sunt liberi, unul dintre ei fiind chiar nepotul prim-procurorului din Târgu Lăpuș.

Întrebat dacă, în opinia ei, se încearcă protejarea suspecților, Anamaria Pop a răspuns: „Da, da”.

„Soțul nu mai e să spună ce s-a întâmplat, iar ei spun că el s-a împușcat. E strigător la cer! Vrem să se afle adevărul, să demonstreze statul acesta că poate pedepsi vinovații. Ancheta bate pasul pe loc, e clar! E strigător la cer!”, a mai spus femeia, plângând.

Tânăra a mai acuzat și lipsa de transparență: a aflat din presă că acest caz a fost preluat de Parchetul General.

„Gemenele și acum strigă ”tata!”, cea de 5 ani… E strigător la cer! Au rămas patru copii distruși! Și eu, la 28 de ani, până la urmă sunt copil. El își iubea foarte mult meseria și ce făcea, făcea din dragoste și îngrijea pădurea aceea ca pe copiii lui”, a mai spus Anamaria Pop, pentru B1 TV.

Liviu Pop a fost omorât, în octombrie, de către hoţii de lemne chiar cu arma din dotare. Acesta fusese sunat și anunțat că doi bărbați veniseră să fure lemne cu căruța. El a pornit pe urmele lor și, în urma unei altercații, hoții l-au împușcat cu propria armă. Un bărbat care a trecut prin zonă și l-a găsit pe pădurar a sunat la 112, dar, din păcate, până a venit poliția pădurarul era deja mort. Cazul lui Liviu Pop a ajuns și în presa străină, în contextul în care acesta nu a fost singurul pădurar ucis anul rtecut de hoții de lemne.

„Există o teamă considerabilă cu privire la nivelul de violență pe care hoții de lemne sunt dispuși să-l facă pentru a defrișa pădurile”, subliniau la acea vreme jurnaliștii BBC.

În același reportaj, Gabriel Păun, președintele organizației Agent Green, a declarat pentru BBC că: „Mafia pădurii a încercat să mă ucidă și pe mine de câteva ori. (…) În urmă cu patru ani investigam în apropiere de Parcul Național Retezat când mai mulți hoți de lemne m-au atacat și au încercat să mă ucidă. Mi-au rupt mai multe coaste, mi-au spart capul și mi-au rupt o mână până am reușit să scap”.

BBC mai relata atunci că pădurile României sunt tăiate „într-un ritm alarmant”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`