Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministrul al Dezvoltării, după condamnarea în dosarul referendumului: Luni va fi pe masa BPN și mandatul meu de președinte executiv al PSD (VIDEO)

Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministrul al Dezvoltării, după condamnarea în dosarul referendumului: Luni va fi pe masa BPN și mandatul meu de președinte executiv al PSD (VIDEO)
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a anunțat vienri, după condamnarea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, că își dă demisia din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale.

”Instanța Supremă a decis să mă condamne la un an cu suspendare. Asa cum am spus în permanență pe parcursul procesului, mă consider nevionovat. Cu toate astea am luat act de decizia instanței. I-am predat primului ministru demisia din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de președinte executiv”, a anunțat Dragnea.

Social-democratul a mai precizat că respectă decizia instanței, dar că este de părere că prin aceaasta s-a creat un precendent periculos și că poate fi afectată democrația și libertatea partidelor de a îndemna oamenii să meargă la vot.

”Recunosc că nu înțeleg care va fi motivarea deciziei de astăzi. Este o decizie pe care o respect. În schimb rămân valabile  întrebările pe care mi le-am pus și le pun în continuare public. Cum se mai poate face campanie în România în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit? Există acum creat un precedent periculos pentru oricine dorește să facă campanie electorală, indiferent la ce nivel. Exsită un precedent periculos care poate afecta, în opinia mea, democrația și libertatea partidelor politice de a îndema oamenii să vină la vot. Poate apărea în mentalul colectiv impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva greșit sau condamnabil”, a mai spus Liviu Dragnea.

Social-democratul a declarat, cu câteva zile înainte de decizia instanței, referitor la funcțiile pe care le deține, că în cazul unui verdict nefavorabil în dosarul referendumului, acestea „nu o să mai fie”, dar speră totuși „că nu o să fie cazul”.

Dragnea a fost condamnat vineri de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cus supendare în dosarul Referendumului, în care este acuzat că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`