La pelerinajul de Peștera Sfântul Andrei au luat parte aproximativ 300 de oameni, jumătate fiind preoți

La pelerinajul de Peștera Sfântul Andrei au luat parte aproximativ 300 de oameni, jumătate fiind preoți

Controversata slujbă de la peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin din județul Constanța s-a ținut până la urmă. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți condus de IPS Teodosie, iar la aceasta au participat mai multe persoane din alte localități, deși nu aveau voie, din cauza restricțiilor Covid-19. Potrivit autorităților, jumătate dintre persoanele care au luat parte la slujba de Sf Andrei sunt preoți.

Slujbă cu 300 de persoane la Peștera Sf. Andrei

Conform autorităților, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri.

Cei care au ascultat chemarea lui Teodosie au sfidat riscul epidemiologic dar și vremea de afară.

Potrivit sursei citate, ceremonia a decurs fără incidente.

”Din informaţiile transmise de către coordonatorul dispozitivului de ordine publică, slujba organizată sub auspiciile Arhiepiscopiei Tomisului la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, s-a desfăşurat fără incidente, la eveniment fiind prezenţi permanent, în dinamică, circa 300 de persoane”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

ntr-o intervenție la Digi 24, prefectul a spus că numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. „La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței.

Instanța a respins solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Tribunalului Constanţa să anuleze hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care sunt interzise pelerinajele religioase pentru alte persoane decât cele care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul, dar instanţa a respins această cerere.

Patriarhia Română a transmis joi că este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna constănţeană Ion Corvin, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse. Motivaţia este aceea că localitatea are un număr mic de locuitori, sub 2.000, şi că Statul a recunoscut rolul excepţional avut de Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român.

Amintim, din 20 noiembrie, municipiul Constanța și localitățile din jurauintrat în carantină, după ce incidența cazurilor de COVID-19 depășise 9 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.Printre alte restricții, pelerinajele sunt interzise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`