La câte cazuri de COVID-19 se suspendă cursurile: Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

La câte cazuri de COVID-19 se suspendă cursurile: Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat, vineri, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în ce condiții se vor suspenda cursurile la apariția cazurilor de coronavirus în unitățile de învățământ. Regulile sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind redeschiderea școlilor.

Sorin Cîmpeanu, precizări despre condițiile în care se pot suspenda cursurile

„Știm când vor fi suspendate cursurile. Pe scurt, grădinița și învățământul primar – la apariția primului caz de copil pozitivat, se suspendă cursurile pentru 14 zile. În ordinul de ministru sunt redate și toate celelalte etape care trebuie să fie parcurse. În învățământul gimnazial și liceal lucrurile sunt puțin diferite – la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică, se recomandă și testarea și vor fi analizate măsurile: fie se suspendă, în urma concluziei DSP, încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se iau alte măsuri și se continuă până la apariția celui de-al doilea caz. La apariția celui de-al doilea caz, sigur se suspendă pentru 14 zile cursurile”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce categorii de elevi și profesori pot continua învățământul în sistem online

Totodată, ministrul Educației a vorbit despre categoriile de elevi și cadre didactice pentru care se recomandă continuarea cursurilor în regim online.

”Elevii care au vulnerabilități și care sunt certifiate medical, care au avut adeverințe în primul semestru, nu sunt obligați să reînnoiască acele adeverințe. Adeverințele din primul semestru sunt valabile în continuare. Adeverințe care vor fi obținute în semestrul II vor putea fi transmise și electronic către profesori și diriginți.

A doua categorie exceptată sunt elevii care au în familie persoane cu vulnerabilități cronice care condu la recomandarea de a nu merge la școală cu prezență fizică.

A treia categorie: la recomandarea apăsată a ministrului Sănătății, pentru toți acei copii care prezintă simptome specifice într-o cât de mică măsură, se recomandă a nu fi trimiși în comunitate. Nu se vor pune absențe în aceste situații. Trebuie un simplu anunț făcut cadrului didactic.

Celelale două categorii se referă la cadrele didactice cu vulnerabilități cronice sau care prezintă simptome. În aceste situații, orarul va fi adaptat de managementul fiecărei școli în așa fel încât programul să fie împărțit în zile de prezență fizică și atunci când cadrele didactice sunt indisponibile vor fi zile cu predare online.

În niciun caz, nu dorim să ducem copiii la școală pentru ca în aceeași zi să facă și ore fizice, și ore online”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie