Klaus Iohannis: României îi va reveni o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. În scenariul cel mai favorabil, prima tranșă va ajunge în primul trimestrul din anul viitor (VIDEO)

Klaus Iohannis: României îi va reveni o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. În scenariul cel mai favorabil, prima tranșă va ajunge în primul trimestrul din anul viitor (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, că în momentul în care un vaccin anti-coronavirus va fi disponibil, România, ca parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, va primi 10 milioane de doze de vaccin. Prima tranșă nu va ajunge în țara noastră mai devreme de primul trimestru al anului viitor.

Iohannis: Țării noastre o să-i revină o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului

”Ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea cât mai curând posibil unui vaccin anti-Covid-19, un vaccin sigur și eficient. România e parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri, atunci când acestea vor fi disponibile, urmând ca țării noastre să-i revină o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat”, a explicat șeful statului.

Iohannis:Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă să ajungă în scenariul cel mai favorabil în primul trimestrul anul viitor

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că în cel mai optimist scenariu, prima transă a vaccinului anti-COVID-19 va ajunge în România în primul trimestru di 2021, atunci când ar putea începe și imunizarea populației.

„Pandemia se poate termina numai în două feluri, fie dacă se îmbolnăvesc suficient de mulți, şi Doamne ferește să se întâmple acest scenariu la noi, sau dacă se găsește un vaccin şi sper să se întâmple, de la începutul anului viitor să avem un vaccin. Este metoda cea mai sigură, cea mai bună, cea mai umană de a termina această pandemie. Măsurile care s-au luat pe parcursul acestui an, restricțiile care s-au impus s-au impus pentru a atenua impactul pandemiei, pentru a avea cât mai puține îmbolnăviri până când avem vaccinul. Nu şi-a imaginat nimeni că pandemia se termină prin aceste măsuri restrictive, dar, da, cu toţii știm că am reușit să controlăm extinderea pandemiei şi reușim în continuare. Însă, ca să terminăm pandemia avem nevoie de vaccin şi ca să folosim vaccinul pe care îl avem în mod eficient, să avem o organizare riguroasă, am început cu convocarea întâlnirii de astăzi, ca să fim foarte bine pregătiți pentru momentul când vom avea vaccinul.

Sigur, nu vrem să obligăm, nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța, dar este absolut recomandat și de aceea am subliniat deja în deschidere. Uniunea Europeană va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure și eficiente. Deci vrem acțiuni care sunt de mare succes și aceste tipuri de vaccin care vor fi autorizate vor îndeplini toate normele, vor fi sigure și ne vor garanta că nu ne vom îmbolnăvi și pandemia va lua sfârșit”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre cei care vor refuza vaccinarea anti-COVID-19

Totodată, întrebat ce statut vor avearomânii care vor refuza să le fie administrat vaccinul împotriva noului coronavirus, Klaus Iohannis arăspuns: ”Pandemia se poate termina doar în două feluri: fie dacă se îmbolnăvesc suficient de mulți, Doamne ferește, sau dacă se găsește un vaccin, și sper să se întâmple de la începutul anului viitor. Restricțiile impuse au urmărit atenuarea impactului pandemiei, pentru a avea cât mai puține îmbolnăviri până vom avea vaccinul. Ca să terminăm pandemia avem nevoie de vaccin. UE va cumpăra acele tipuri de vaccin sigure și eficiente. Vrem acțiuni de mare succes și aceste vaccinuri vor îndeplini toate normele, vor fi sigure. Restricțiile dau rezultate, fără ele sistemele sanitare ar fi fost cu mult depășite de multă vreme

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`