Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare. Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune

Klaus Iohannis: Nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare. Lockdown-ul nu se întâmplă. Vom continua să instituim măsuri zonale, unde situația o impune

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că nu intenționează să reinstituie carantina la nivelul întregii țări, după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

„În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție, eu nu intenționezsă promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, fiindcă sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci, lockdown-ul nu se întâmplă.Abordarea s-a dovedit că dă rezultate. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, în localități,unde situația o impune, deci unde avem o creștere prea mare”, a declarat președintele țării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Necesitateacarantinarii unorlocalități

Președintele a declarat că a cerut INSP o analiză privind evoluția epidemiei în orașele carantinate. Potrivit acestuia, datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor.

“Acest lucru se reflectă atât în numărul de infecții săptămânale și în media zilnică. Acest grafic arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum, de câteva zile bune, am ajuns pe un palier și tendința este de scădere.Sunt date concrete, care dovedesc că măsurile luate de autorități au fost corecte și că populația a respectat măsurile”, a spus Iohannis.

Cu toate acestea, șeful statului explică faptul că, la nivelul unor localități se impune carantinarea din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Nu am învins virusul: măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute.

De ce e nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare, adică carantinare zonală, care reduce mobilitatea. Locuitorii se întâlnesc mai rar, inhibând răspândirea virusului”, a spus Iohannis.

De ce nu Bucureștiul nu intră în carantină

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei, ținându-se cont că de peste o lună orașul se află în scenariul roșu, Iohannis a precizat că ‘nu este o decizie ușoară’.

“Decizia de carantinare nu e ușoară, fiindcă impactează viața tuturor locuitorilor. Exact din acest motiv am solicitat INSP o metodologie clară pentru carantinare. E un sistem de puncte pentru diferite criterii și în final se face o sumă, iar carantinarea se poate lua în calcul local când punctajul devine foarte mare. Am întrebat azi unde stăm și pentru București încă nu s-a ajuns, din fericire, la un număr de puncte care să aducă carantinarea”, a spus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie