“Justiție, nu corupție!” Sute de oameni protestează în Cluj împotriva modificărilor dorite de PSD și ALDE la Legile Justiției (VIDEO)

“Justiție, nu corupție!” Sute de oameni protestează în Cluj împotriva modificărilor dorite de PSD și ALDE la Legile Justiției (VIDEO)
Foto: Actualdecluj.ro

Sute de persoane protestează în Cluj, în vreme ce în Camera Deputaților încă se dezbat două proiecte de lege extrem de controversate: proiectul privind statutul magistraților și cel de modificare a Legii ANI.

“Suntem în situația în care o gașcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului”, spun protestatarii, citați de actualdecluj.ro.

Ei mai spun că dezbaterea din Parlament a fost boicotată și că procedurile nu sunt respectate.

Oamenii scandează “Justiție, nu corupție!”, “Nu cedăm, nu capitulăm!”, “Nu vrem să fim o nație de hoți!”, “DNA să vină să vă ia!” și au afișat bannere pe care au scris, de exemplu, “Vă jucați cu focul! În curând mămăliga va exploda!” ori “Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!”.

Sute de oameni protestează în Cluj împotriva modificărilor dorite de PSD și ALDE la Legile Justiției

La ora 20.30 ei au pornit în marș în lungul pietonalei Eroilor, scandând “Nu vrem să fim conduși de hoți!” sau “Jos Dragnea, jos! Ești un ticălos!”.

În jurul orei 20.50, ei au ajuns în fața Instituției Prefectului, “să-i urăm ceva domnului Tudose”: “Nu vrem să fim conduși de hoți!” și “Rușine, rușine, rușine să vă fie!” sunt primele scandări. “Strada e a noastră!”, se completează. Cu un ultim slogan, “Vreau să stau în casă, hoții nu mă lasă!”, mulțimea și-a continuat marșul pe bulevardul 21 Decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`