INSP: Peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, în București și în 4 județe /  1 din 19 cazuri , la personal medical / 94,9% din decedați aveau comorbidități

INSP: Peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, în București și în 4 județe /  1 din 19 cazuri , la personal medical / 94,9% din decedați aveau comorbidități
foto: Pixabay

Bucureștiul rămâne cel mai afectat oraș din țară de coronavirus. Dintr-un total de 1.136 de noi îmbolnăviri înregistrate în intervalul luni, ora 13.00 – marți – 0ra 13.00, la nivel național, 257 au fost raportate doar în Capitală. De asemenea, judeţele Prahova, Bacău, Bihor și Iași înregistrează și ele un număr mare de noi cazuri de SARS-CoV-2, potrivit raportului săptămânal transmis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Numarul total de cazuri si decese Covid-19, in ultima saptamana.

Peste 34% din totalul cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, în București și în 4 județe

În intervalul 31 august – 6 septembrie 2020, numărul infectărilor a rămas constant față de săptămânile anterioare, se arată în raportul săptămânal publicat marți de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În intervalul menționat, 34,4% din totalul cazurilor sau înregistrat în București, Prahova, Iași, Bihor și Bacău.

De asemenea, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în aceeaşi perioadă în Bucureşti, Iaşi, Argeş, Maramureş şi Timiş.Covid-19. Cate cazuri de noi imbolnaviri s-au inregistrat in perioada 31 august - 6 septembrie

În opt județe și în Capitală se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

Totodată, specialiștii arată că în 13 județe trendul de infectări cu virusul chinez este pe o pantă ascendentă. Între acestea se numără județele Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Cluj, Caraș Severin, Covasna și Dolj.

Covid-19. Evolutie cazuri confirmate la nivel judetean.

Și cadrele medicale sunt lovite de noul coronavirus. 1 din 19 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Coronavirus.  1 din 19 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

Raportul mai arată că 80,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 60% s-au înregistrat la bărbaţi.

Totodată se precizează că 94,9% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Cea mai afectata grupa de varsta de coronavirus, peste 60 de ani

Categoria de vârstă cea mai afectată de îmbolnăvirea cu SARS-CoV-2 este 40-49 ani (aprox. 23 %) urmată de categoria 50-59 de ani ( aprox. 21%).

La polul opus sunt grupele de vârstă 0-9 ani (2,5%), 10-19 ani (4%) și peste 80 de ani (aproape 6%).

Cu privire la decese, cea mai afectată categorie de vârstă este 70-79 de ani (aproape 30%) și 60-69 de ani (aprox. 27%).

La polul opus sunt categoriile 0-9 ani și 10-19, fără niciun deces înregistrat.

Coronavirus. Ponderea cazurilor si deceselor pe grupe de varsta

O nouă zi cu peste 1.100 de cazuri în România

Ultimul raport al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), de marți, arată că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.136 de noi cazuri deCOVID-19.

În același intervalul s-au realizat 20.552 teste.

De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 618 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată, autoritățile transmit că 41 de pacienți cuCOVID-19au decedat de luni până marți, ora 13.00.

În acest moment, la ATI sunt internate 460 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus.

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizează că dacă regulile de protecție sanitară nu vor fi respectate, în perioada următoare, în România s-ar putea înregistra zilnic peste 2.000 de noi cazuri deCOVID-19, având în vedere că în această lună va începe școala și vor avea loc alegerile locale. O situație clară va exista abia la finalul lui septembrie, adică la două săptămâni după revenirea elevilor în bănci.

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1.500de cazuripe zi.Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2.000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândăla un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru, laDigi 24.

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologiaunei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARSCoV-2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că celedouăsăptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a adăugat ministrul Sănătății, precizând că autoritățile pregătesc unitățile medicale și pentru situația în care ar putea exista 2.000 de noi îmbolnâviri în fiecare zi, însă felul în care va fi gestionată situația depinde foarte mult de gravitatea cazurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`