INSP: În 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată mare

INSP: În 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată mare
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Un număr de 15 județe și Municipiul București înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 de locuitori, informează INSP care subliniază faptul că 34% din totalul cazurilor din ultima săptămână au fost înregistrate în aceste zone.

Sunt 15 județecare înregistrează o rată de incidență mare a cazurilor de coronavirus

Un procent de 34,3% din totalul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus s-au înregistrat în săptămâna 21 – 27 septembrie în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Braşov, informează marţi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Arad, Bihor şi Iaşi.

„În 15 judeţe şi Municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 100/100.000 locuitori”, afirmă sursa citată.

Totodată, 1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

„81,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59,9% din decese au fost la bărbaţi. 95,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, arată raportul săptămânal de supraveghere al INSP.

Bilanț îngrijorător al cazurilor de coronavirus

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 123.944 luni, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.271 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internaţi 557 de pacienţi, acesta fiind un nou record negativ înregistrat de la debutul pandemiei de Covid-19 în țara noastră.

Bucureștiul rămâne orașul cu cel mai mare număr de cazuri noi de infectare cu COVID-19, urmat de Vaslui, Prahova, Iași și Brașov, potrivit raportării transmise luni, 29 septembrie, de Grupulde Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`