Informații false transmise de pompieri. Prima autoscară a ajuns abia la 25 de minute de la apelul la 112. Femeia care s-a aruncat de la balcon murise de 15 minute (VIDEO)

Informații false transmise de pompieri. Prima autoscară a ajuns abia la 25 de minute de la apelul la 112. Femeia care s-a aruncat de la balcon murise de 15 minute (VIDEO)

O femeie în vârstă de 57 de ani din Constanța a murit în dimineața zilei de marți, 16 februarie, după ce s-a aruncat de la balconulunui bloc cu șapte etaje. Aceasta a apelat la gestul extrem după ce apartamentul i-a luat foc, iar pompierii cu autoscara nu erau ajunși la fața locului.

Femeia s-a cățărat pe balconul de la apartament, după care s-a desprins și s-a lovit de pământ, fără a avea vreo șansă la viață. ISU Constanța a transmis inițial că autospeciala cu scară a sosit pentru intervenție la ora 09:25. Potrivit presei locale, informațiile sunt false.Intervenția pompierilora fost transmisă în direct, pe EuropaPress.ro, aspect care i-a dat de gol pe pompieri.

„(…) Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25 (…)”, au notat în comunicat cei de la ISU.

Intervenția tardivă a pompierilordin Constanța (VIDEO)

În transmisiunea în direct se vede cum autoscara a sosit la incendiu abia la ora 09:39, deci cu 12 minute mai târziu decât au transmis cei de la ISU. La un simplu calcul, autospeciala a sosit după 25 de minute de la apelul telefonic.

B1.ro a încercat de mai multe ori să ia din nou legătura cu Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea, însă oficialul nu a mai răspus apelurilor.

Potrivit comunicatului inițial, autoscara a venit de la 8 kilometri distanță. De asemenea, o altă problemă gravă care a ieșit la suprafață în ultimele ore este aceea că pompierii din Constanța nu au în dotare saltele gonflabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`