Hotărârea de Guvern care conține noile restricții de circulație și pentru agenții economici a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern care conține noile restricții de circulație și pentru agenții economici a fost publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto: Pixabay

Hotărârea de Guvern prin care sunt instituite noi măsuri de restricție, în funcție de rata de incidență din fiecare localitate, a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial. Măsurile se vor aplica începând de duminică, 28 martie, pentru ca operatorii economici să se poată pregăti, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu.

Hotărârea de Guvern prin care sunt instituite noi restricții, publicată în Monitorul Oficial

Noile restricții se referă, printre altele, la reducerea intervalului orar în care este permisă circulația, precum și de reducerea programului magazinelor. Totul, în funcție de anumite praguri aleincidenței cazurilor de infectarecu coronavirus la mia de locuitori.

”a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 , pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a)”, se arată în HotărâreaCNSU, adoptată în ședința de Guvern de joi seară.

În toate localitățile va fi permisă circulația persoanelor fără restricții, în perioada 27-28 martie, în intervalul orar 18.00 – 22.00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah. Restricțiile vor fi ridicate și în zilele de 3 și 4 aprilie, de Paștele catolic, în intervalul orar 20.00 – 2.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Referitor la programul de funcționare al magazinelor, autoritățile au decis:

„c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata deincidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c)”.

Horârea integrală a CNSU poate fi consultată AICI.

Amintim, în acest context, că prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că sâmbătă va fi convocată o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București pentru a se lua o decizie cu privire la măsurile care vor fi luate în Capitală pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri