Guvernul a adoptat OUG pentru tratarea pacienților COVID-19. Asimptomaticii, cei cu forme ușoare și medii vor putea rămâne la domiciliu

Guvernul a adoptat OUG pentru tratarea pacienților COVID-19. Asimptomaticii, cei cu forme ușoare și medii vor putea rămâne la domiciliu
Foto: gov.ro

Joi seara, în timpul ședinței de Guvern, executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență cu privire la tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, care fie sunt asimtomatici fie au forme ușoare sau medii de boală. Aceștia vor putea fi tratați la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, scrie Digi24.

În cursul zilei de miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că Guvernul va adopta o OUG cu privire la tratarea acasă a pacienților bolnavi de COVID-19.

Mâine avem în şedinţă de Guvern, iar în şedinţa de Guvern vom avea o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, potrivitdigi24.ro.

Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor putea face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`